Kuglof s orasima

Autor: Lea N   (palac x 56667) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
20 dag margarina 25 dag šećera 3 žutanjka 20 dag brašna 20 dag mljevenih oraha 2,5 dcl mlakog mlijeka 1 prašak za pecivo 5 dag grožđica 3 žlice ruma 3 bjelanjka Glazura: 10 dag čokolade 8 dag margarina žlica ulja Postupak pripreme Pjenasto umiksati margarin sa šećerom dodajući žutanjke. Miksajući u masu dodati brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe i mlijeko. Na kraju umiješati grožđice predhodno namočene u malo mlijeka i rum. Na kraju umiješati posebno izrađen čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u model za kuglof i peći u zagrijanoj pećnici 50-60 min. na umjerenoj temperaturi. Pečen, ohlađen kuglof preliti čokoladnom glazurom.
ČOKOLADNA GLAZURA: Na umjerenoj vatri otopiti čokoladu. Dodati margarin, ulje i mješajući izraditi ujednačenu masu. Pri topljenju čokolade i dodavanju margarina masa ne smije proključati. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3) ‹ Kuglof od krušaka najbolji recept Kuglof s čokoladom ›

Sastojci

  • 20 dag margarina
  • 25 dag šećera
  • 3 žutanjka
  • 20 dag brašna
  • 20 dag mljevenih oraha
  • 2,5 dcl mlakog mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 dag grožđica
  • 3 žlice ruma
  • 3 bjelanjka

Glazura:

  • 10 dag čokolade
  • 8 dag margarina
  • žlica ulja

Postupak pripreme

Pjenasto umiksati margarin sa šećerom dodajući žutanjke. Miksajući u masu dodati brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe i mlijeko. Na kraju umiješati grožđice predhodno namočene u malo mlijeka i rum. Na kraju umiješati posebno izrađen čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u model za kuglof i peći u zagrijanoj pećnici 50-60 min. na umjerenoj temperaturi. Pečen, ohlađen kuglof preliti čokoladnom glazurom.
ČOKOLADNA GLAZURA: Na umjerenoj vatri otopiti čokoladu. Dodati margarin, ulje i mješajući izraditi ujednačenu masu. Pri topljenju čokolade i dodavanju margarina masa ne smije proključati.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)