Kuglof od krušaka

Autor: Viška   (palac x 19082) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
15 dag margarina ili maslaca  8 dag šećera  3 žumanjka  1 - 2 žlice tople vode  prstohvat soli  10 dag marcipana  1 žlica soka od limuna  8 dag kokosova brašna  1 kiselo vrhnje (18 dag)  45 dag krušaka, oguljenih, očišćenih od sjemenki i narezanih na tanke kriškice  3 bjelanjka (čvrst snijeg)  25 dag brašna  2 žličice praška za pecivo  priprema: Lim za kuglof premažite masnoćom i posipajte brašnom. Margarin (ili maslac) miješajte električnom miješalicom, postupno dodavajte šećer, žumanjke, vodu i sol, miješajte dok krema postane svijetla. Marcipan usitnite i zajedno s kokosom, limunovim sokom i kiselim vrhnjem dodajte kremi. U kremu stavite kruške. Snijeg od bjelanjaka i brašno s praškom za pecivo oprezno umiješajte u kremu. Stavite u lim  kuglof i pecite 50 - 60 min. na 180 stupnjeva, na donjem dijelu zagrijane pećnice. Ohlađeni kuglof posipajte sitnim šećerom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+576) ‹ Kuglof od crnog vina najbolji recept Kuglof s orasima ›

Sastojci 

  • 15 dag margarina ili maslaca 
  • 8 dag šećera 
  • 3 žumanjka 
  • 1 - 2 žlice tople vode 
  • prstohvat soli 
  • 10 dag marcipana 
  • 1 žlica soka od limuna 
  • 8 dag kokosova brašna 
  • 1 kiselo vrhnje (18 dag) 
  • 45 dag krušaka, oguljenih, očišćenih od sjemenki i narezanih na tanke kriškice 
  • 3 bjelanjka (čvrst snijeg) 
  • 25 dag brašna 
  • 2 žličice praška za pecivo 

priprema:

Lim za kuglof premažite masnoćom i posipajte brašnom. Margarin (ili maslac) miješajte električnom miješalicom, postupno dodavajte šećer, žumanjke, vodu i sol, miješajte dok krema postane svijetla. Marcipan usitnite i zajedno s kokosom, limunovim sokom i kiselim vrhnjem dodajte kremi. U kremu stavite kruške. Snijeg od bjelanjaka i brašno s praškom za pecivo oprezno umiješajte u kremu. Stavite u lim  kuglof i pecite 50 - 60 min. na 180 stupnjeva, na donjem dijelu zagrijane pećnice. Ohlađeni kuglof posipajte sitnim šećerom. 

Prosjek: 4 (+576)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)