Uskršnji kuglof od limuna

250 g maslaca ili margarina 250 g šećera 1 vanilija šećer 5 cijelih jaja 5-6 žlica mlijeka 400 g brašna 1 prašak za pecivo 1 limun 50 g grožđica 100 g čokolade za kuhanje Priprema:  Razdvojiti žumanjke i bjelanjke te bjelanjke dobro izraditi sa šećerom i vanilija šećerom. Kada se dobro izmuti smjesi dodati žumanjke i još malo mutiti dok se smjesa sjednači. Zatim dodati 5-6 žlica mlijeka i opet izmutiti. U mikrovalnoj lagano otopiti maslac ili margarin i u to dodati izmućena jaja te sve dobro promiješati. Na kraju sa silikonskom lopaticom lagano umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, a nakon toga izribanu koricu jednog limuna  i sok jednog limuna. Istresti u namašćen i pobrašnjen kalup, rasporediti grožđice  te peći u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.  Pečenje kolača traje oko 50 min, a nakon vađenja iz pećnice kolač kratko ostaviti u kalupu, zatim ga istresti na rešetku za hlađenje. Opopiti malo margarina u mikrovalnoj i mlak kolač premazati kako bi ostao mek. Kada se ohladi premazati ga čokoladom i ukrasiti po želji.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+4) ‹ Slani kuglof najbolji recept Vuzmeni kuglof ›
...izvana čokoladan, iznutra mirisan i žut,bogaćen okusom grožđica, sočan i mek...izvrstan uz šalicu kave ili čaja i prigodan za Uskrs...
Uskršnji kuglof od limuna - slika

Sastojci: 

  • 250 g maslaca ili margarina
  • 250 g šećera
  • 1 vanilija šećer
  • 5 cijelih jaja
  • 5-6 žlica mlijeka
  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 limun
  • 50 g grožđica
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema: 

Razdvojiti žumanjke i bjelanjke te bjelanjke dobro izraditi sa šećerom i vanilija šećerom. Kada se dobro izmuti smjesi dodati žumanjke i još malo mutiti dok se smjesa sjednači. Zatim dodati 5-6 žlica mlijeka i opet izmutiti. U mikrovalnoj lagano otopiti maslac ili margarin i u to dodati izmućena jaja te sve dobro promiješati. Na kraju sa silikonskom lopaticom lagano umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, a nakon toga izribanu koricu jednog limuna  i sok jednog limuna. Istresti u namašćen i pobrašnjen kalup, rasporediti grožđice  te peći u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. 

Pečenje kolača traje oko 50 min, a nakon vađenja iz pećnice kolač kratko ostaviti u kalupu, zatim ga istresti na rešetku za hlađenje. Opopiti malo margarina u mikrovalnoj i mlak kolač premazati kako bi ostao mek. Kada se ohladi premazati ga čokoladom i ukrasiti po želji. 

Prosjek: 4.8 (+4)
Link izvora / potpis autora: Gordana Knežević
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)