Boem kocke

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 103412) |moji recepti

8
60 dag brašna 1 prašak za pecivo 5 dag margarina 3 žlice vrhnja ili malo mlijeka 3 jaja 1 žlica kakaa korica limuna 20 dag šećera   Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto. Krema 1 l mlijeka 3 žumanjka 30 dag šećera 6 žlica oštrog brašna 1 vanilin šećer 1 margarin   Skuhati kremu i u hladnu dodati pjenasto izmiješan margarin. Čokoladna glazura 10 dag čokolade, 10 dag margarina Otopiti na laganoj vatri. Priprema Tijesto podijeliti na 4-5 jednakih dijelova(ovisno o veličini pleha), svaki razvaljati u veličini pleha i peći na obrnutoj strani pleha, na 180 °C 7-10 min(da ne promijeni boju).   Kad su kore hladne filati kolač kremom i preliti čokoladnom glazurom. Treba odstajati da kore omekšaju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+4)
Možda netko ima drugačiji recept, jer sam vidjela različitih verzija.Ja radim po ovom receptu i najvažnije - ispadne ga puno.
Recepti - 5 - slika

Tijesto

  • 60 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 dag margarina
  • 3 žlice vrhnja ili malo mlijeka
  • 3 jaja
  • 1 žlica kakaa
  • korica limuna
  • 20 dag šećera

  Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto.

Krema

  • 1 l mlijeka
  • 3 žumanjka
  • 30 dag šećera
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 margarin

  Skuhati kremu i u hladnu dodati pjenasto izmiješan margarin.

Čokoladna glazura

  • 10 dag čokolade,
  • 10 dag margarina

Otopiti na laganoj vatri.

Priprema

  1. Tijesto podijeliti na 4-5 jednakih dijelova(ovisno o veličini pleha), svaki razvaljati u veličini pleha i peći na obrnutoj strani pleha, na 180 °C 7-10 min(da ne promijeni boju).
  2.   Kad su kore hladne filati kolač kremom i preliti čokoladnom glazurom. Treba odstajati da kore omekšaju.
Prosjek: 4 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika wwb's

Izgledaju posve bez zamjerke! =D>

2
Slika korisnika Nada Djukić's

Meni recept odgovara jer je lagan kolač.

3
Slika korisnika Mara Cocic's

to nije ni blizu boemu.

4
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

slazem se s tobom 100%

kore:
10 bjelanjaka istuci i u to dodati polako
40 dkg secera u prahu
10 dkg cokolade ribane
10 dkg oraha
10 dkg glatkog brasna

Kolicina je za protvan velicine 30x30 ( 4 kore)
fila:
10 zumanjaka
7,5 glatkog brašna
3,5 dcl mlijeka to na laganoj vatri kuhat i pazit da se nestvore grudice kad se ohladi dodati u smjesu od:

18 dkg margarina
2 vanili secera
20 dkg secera u prahu

Glazura na kraju
10 dkg margarina
10 dkg cokolade

5
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Glavni u kuhinji piše:
slazem se s tobom 100%

kore:
10 bjelanjaka istuci i u to dodati polako
40 dkg secera u prahu
10 dkg cokolade ribane
10 dkg oraha
10 dkg glatkog brasna

Kolicina je za protvan velicine 30x30 ( 4 kore)
fila:
10 zumanjaka
7,5 glatkog brašna
3,5 dcl mlijeka to na laganoj vatri kuhat i pazit da se nestvore grudice kad se ohladi dodati u smjesu od:

18 dkg margarina
2 vanili secera
20 dkg secera u prahu

Glazura na kraju
10 dkg margarina
10 dkg cokolade

6
Slika korisnika Ljiljana Mirko Jandric's

dobar kolac :)