a la mađarica

Autor: jasamja   (palac x 23973) |moji recepti

2
60 dag brašna (pola oštrog pola glatkog) 1 prašak za pecivo 20 dag šećera u prahu 15-20 dag margarina (ja sam stavila onaj sa okusom vanilije) 3-4 žlice kis .vrhnja  (ja nisam imala pa sam stavila obični jogurt umjesto  a kako sam probala može čak i obično vrhnje za kuhanje) 1 jaje i 1 žumanjak U brašnu razmrviti margarin ,dodat prašak za pecivo i lagano sa spiralnim nastavcima za tijesto dodavajući ostale sastojke umjesiti glatko tijesto (.(ako je pretvrdo dodati malkice mlijeka) Zamotat tijesto u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 2 sata. Nakon 2 sata izvaditi tijesto te ga podjeliti u četri ili više djelova(ovisno koliko kora želite) te svaki dio posebno između dvije prozirne folije  j razvući u veličinu lima što se tanje može. Pomoću te folije je prebacimo na obrnutu stranu lima koju smo obložili masnim papirom i pečemo u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva par minuta tj dok krajevi ne poprime malo boje.(tijesto ne smije posmeđiti) Tako vruću koru izvadimo pokrijemo masnim papirom i poklopimo sa limom da se eventualne neravnine izravnaju . Krema: 20 dag šećera 10-15 dag brašna (jedan dio sam stavila gustina) 500 ml mlijeka 15 dag margarina 10 dag čokolade za kuhanje 2 žlice kakaa malo oraha Bitno je da kremu pravite tek kad se kore ispeku jer još vruća mora ići  na kore. znači mlijeko  staviti  kuhati,a u posudicu stavit brašno,šećer,kakao i pomješati sa tri četri žlice mlijeka te kad mlijeko bude uzavrelo skuhati  kao puding.Dodati margarin i čokoladu u vrelo i mješati dok se ne otopi.Ja sam još dodala malo oraha u kremu. Kremu stavljamo na kore u tankom sloju dok je vruća krema i glaziramo čokoladnom glazurom  napravljenom od 15-20 dag čokolade za kuhanje ,1 žlicom margarina i malo ulja znači sve se rastopi i miješa dok ne postane glatka i sjajna glazura i prelije se preko zadnje kore.ostavimo ohladiti i sutradan rezati i uživati.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+6) ‹ Slatka Jožina Mađarica najbolji recept
probajte...
mađarica - slika

Sastojci

  • 60 dag brašna (pola oštrog pola glatkog)
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 dag šećera u prahu
  • 15-20 dag margarina (ja sam stavila onaj sa okusom vanilije)
  • 3-4 žlice kis .vrhnja  (ja nisam imala pa sam stavila obični jogurt umjesto  a kako sam probala može čak i obično vrhnje za kuhanje)
  • 1 jaje i 1 žumanjak

U brašnu razmrviti margarin ,dodat prašak za pecivo i lagano sa spiralnim nastavcima za tijesto dodavajući ostale sastojke umjesiti glatko tijesto (.(ako je pretvrdo dodati malkice mlijeka)

Zamotat tijesto u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 2 sata.

Nakon 2 sata izvaditi tijesto te ga podjeliti u četri ili više djelova(ovisno koliko kora želite) te svaki dio posebno između dvije prozirne folije  j razvući u veličinu lima što se tanje može. Pomoću te folije je prebacimo na obrnutu stranu lima koju smo obložili masnim papirom i pečemo u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva par minuta tj dok krajevi ne poprime malo boje.(tijesto ne smije posmeđiti) Tako vruću koru izvadimo pokrijemo masnim papirom i poklopimo sa limom da se eventualne neravnine izravnaju .

Krema:

  • 20 dag šećera
  • 10-15 dag brašna (jedan dio sam stavila gustina)
  • 500 ml mlijeka
  • 15 dag margarina
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 2 žlice kakaa
  • malo oraha

Bitno je da kremu pravite tek kad se kore ispeku jer još vruća mora ići  na kore.

znači mlijeko  staviti  kuhati,a u posudicu stavit brašno,šećer,kakao i pomješati sa tri četri žlice mlijeka te kad mlijeko bude uzavrelo skuhati  kao puding.Dodati margarin i čokoladu u vrelo i mješati dok se ne otopi.Ja sam još dodala malo oraha u kremu.

Kremu stavljamo na kore u tankom sloju dok je vruća krema i glaziramo čokoladnom glazurom  napravljenom od 15-20 dag čokolade za kuhanje ,1 žlicom margarina i malo ulja znači sve se rastopi i miješa dok ne postane glatka i sjajna glazura i prelije se preko zadnje kore.ostavimo ohladiti i sutradan rezati i uživati.

 

Prosjek: 4.3 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Iriss's

Fenomenalan recept , hvala puno.

2
Slika korisnika Kahrić Stanka Seja's

Mislim da je jedan od najboljih kolaca.Obozavam ga

3
Slika korisnika jasamja's

u pravu ste za pravu mađaricu i ja prvo otopim šećer u karamel pa zalijem mlijekom i tek onda ostalo za kremu dodam ove dvije verzije sam do sad pravila ma mađarica je the best

4
Slika korisnika bozica grgic's

Mađarica najbolji i najizdašniji kolać , moja djeca ga obožavaju samo ja obavezno "špinam" šećer pa onda dodajem mlijeko i ostale sastojke kao i u vašem receptu,,,,,,, :X

Božica Grgic