Mađarica

Evo i mog prvog recepta. Započinjem sa receptom koji je jedan od mojih najstarijih, ali i najčešće rađenih kolača, jer je jednostavno najdraži mojem podmlatku.
Tijesto:
- 60 dag brašna
- 5 dag masti
- 20 dag šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 cijela jaja
- 1 kiselo vrhnje
Sve sastojke dobro umijesiti i podijeliti u 5 loptica. Svaku lopticu tanko razvaljati i peći na obrnutom protvanu od štednjaka.
Krema:
- 1 lit mlijeka
- 5 žlica brašna
- 5 žlica ulja
- 20 dag šećera
- 5 žlica kakaa
- 25 dag margarina
- 1 vanili šećer
- malo ruma
Staviti zakuhati mlijeko od kojeg treba uzeti 1,5 dl u kojem se razmuti brašno i šećer koji se dodaju kad zakuha mlijeko. Skuhati kremu i u mlaku dodati izrađen margarin sa kakaom, vanili šećer i ruma po želji.
Puniti kore i na najgornju staviti čokoladnu glazuru.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: kiselo vrhnje / tijesto / prašak za pecivo / kore / šećer / jaja / mlijeko / brašno / margarin







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
....najbolji recept od svih recepata za Mađaricu, koje sam isprobala.....
Drago mi je da vam se svidja :-)
Ulje treba umješati u 1,5 dl mlijeka u kojem se razmućuje brašno prije nego se stavi u zakuhano mlijeko
Sta se desava sa uljem?