• 8 dl vode
• 5 žlica šećera
• 20 dkg čokolade za kuhanje (koristim onu s više kakaa, ali može bilo koja)
• 1 margarin
• 1 kg sport keksa-kraš (moraju biti ti keksi, sa drugima nema okus po mađarici)
Glazura
• 0,5 litre vrhnja za šlag
• 20 dkg čokolade za kuhanje
Sastojci
• 8 dl vode
• 5 žlica šećera
• 20 dkg čokolade za kuhanje (koristim onu s više kakaa, ali može bilo koja)
• 1 margarin
• 1 kg sport keksa-kraš (moraju biti ti keksi, sa drugima nema okus po mađarici)
Glazura
• 0,5 litre vrhnja za šlag
• 20 dkg čokolade za kuhanje
Priprema
Staviti sve da prokuha i maknuti sa peći te u to umješati, kuhačom, sport kekse (cijele) da upiju svu kremu. (Miješati dok ne postane gusto, odnosno dok keksi ne upiju svu tekućinu, dok miješate keksi će se lomiti, to ne smeta). Smjesu izliti u duboku tepsiju (oko 30x40 cm, može i u onu od rola), poravnati i preliti glazurom.
Glazura: Vrhnje za šlag i čokoladu lagano miješajući otopiti na vatri - ne smije prokuhati, te izliti preko kolača.
Nek se na sobnoj temperaturi glazura stisne i zatim može u frižider ili na hladno mjesto.
Posluživanje: rezati i posluživati kao i klasičnu mađaricu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.6 (+10)
‹ Kolač mađarica
najbolji recept
Slatka Jožina Mađarica ›
UPDATE 18.9.2018. Ovo je dostojna zamjena izvornog omiljenog kolača. Priprema traje 20-30 minuta (doslovno)i nema pečenja :)
Sastojci
• 8 dl vode
• 5 žlica šećera
• 20 dkg čokolade za kuhanje (koristim onu s više kakaa, ali može bilo koja)
• 1 margarin
• 1 kg sport keksa-kraš (moraju biti ti keksi, sa drugima nema okus po mađarici)
Glazura
• 0,5 litre vrhnja za šlag
• 20 dkg čokolade za kuhanje
Sastojci
• 8 dl vode
• 5 žlica šećera
• 20 dkg čokolade za kuhanje (koristim onu s više kakaa, ali može bilo koja)
• 1 margarin
• 1 kg sport keksa-kraš (moraju biti ti keksi, sa drugima nema okus po mađarici)
Glazura
• 0,5 litre vrhnja za šlag
• 20 dkg čokolade za kuhanje
Priprema
Staviti sve da prokuha i maknuti sa peći te u to umješati, kuhačom, sport kekse (cijele) da upiju svu kremu. (Miješati dok ne postane gusto, odnosno dok keksi ne upiju svu tekućinu, dok miješate keksi će se lomiti, to ne smeta). Smjesu izliti u duboku tepsiju (oko 30x40 cm, može i u onu od rola), poravnati i preliti glazurom.
Glazura: Vrhnje za šlag i čokoladu lagano miješajući otopiti na vatri - ne smije prokuhati, te izliti preko kolača.
Nek se na sobnoj temperaturi glazura stisne i zatim može u frižider ili na hladno mjesto.
Posluživanje: rezati i posluživati kao i klasičnu mađaricu.