Slatka Jožina Mađarica

Autor: Josip Krušec   (palac x 6714) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
60 dkg glatkog brašna 15 dkg šećera 50 gr margarina 1 prašak za pecivo 2 jaja ukupno 2 dcl mješavine - u koju ide 2/3 mlijeka i 1/3 kiselog vrhnja Postupak za pripremu tjesta  za kore i pećenje Sve sastojke mijesiti, mijesiti, mijesiti dok se tijesto ne odvaja od prstiju i zdjele Tijesto, tada podijeliti na osam jednakih dijelova. Ostaviti u hladnjaku da odstoji pola sata. Zatim se tijesto valjkom razvalja i to tako tanko da se može skoro"vidjeti" kroz njega. Tko izvaljano tijesto stavlja se na pečenje u prije toga zagrijanu pećnicu na 18 stupnjeva i to na obrnuto okrenuti protvan. Prije toga protvan nabrašniti. Pažnja- tijesto se peće svega 5-6 minuta ne više jer bi izgorilo. Tako ispšečene kore stave se na stranu.... Sastojci za filu 1 litra mlijeka 10 žlica šećera 7 žlica oštrog brašna i1 žlica kakaa- odmah izmješati na suho uz malkice mlijeka 3 štangice čokolade za kuhanje 1 margarin Postupak kuhanja file Kakao i i brašno prethodno na suho umiješano uz malo mlijeka, umiješati u mlijeko i šećer. Kuhati na laganoj vatri i staviti tri štangice čokolade za kuhanje. Na laganoj se vatri fila kuha dok ne krenu mjehurići i tada još malkice kuhati ( 2-3 minute).  Filu maknuti sa vatre, i zdjelu uroniti na hlađenje u posudu sa hladnom vodom ali u filu još staviti i cijeli margarin narezan na listiće da se prije otopi i umiješati. Kada se fila ohladila tako da bude spremna za razmazivanje, naizmjenice premazivati kore i kako koja se prekrije tako je lagano ravnomjerno pritisnuti. Sastojci za glazuru Za glazuru koristimo ulje i čokoladu za kuhanje. Na ulju otopimo čokoladu...i jednolično je razmažemo po zadnjoj kori. ________________ Kada se kolač ohladi, u hladnjaku, obrežu se okrajci i kolač je spreman za narezivanje na kvadriče, oštrim i tankim nožem i to tako da se pri svakom zarezivanju umoči u vruću vodu da glazura ne puca,   ______________ U SLAST !!!! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Lažna mađarica najbolji recept a la mađarica ›
I tako, mojem sinu i meni jela se Mađarica. Jednostavno o pripremanju kolča nemam pojam..ali..kad klinac odluči..a ima se i volja i k tome još žena je na poslu..to je to :) Odluka je pala..ajmo napraviti Mađaricu... Moram priznati da recept nisam znao ali zna ga moja šogorica...i telefonski kroz eter napravio prepisku recepta... Ispala je super... da pače, svi su ostali iznenađeni..i kao što obično biva , kad god nešto napravim uvijek to jelo dobiva ime po meni, tako i Jožina slatka Mađarica.

Sastojci za kore

 • 60 dkg glatkog brašna
 • 15 dkg šećera
 • 50 gr margarina
 • 1 prašak za pecivo
 • 2 jaja
 • ukupno 2 dcl mješavine - u koju ide 2/3 mlijeka i 1/3 kiselog vrhnja

Postupak za pripremu tjesta  za kore i pećenje

 1. Sve sastojke mijesiti, mijesiti, mijesiti dok se tijesto ne odvaja od prstiju i zdjele
 2. Tijesto, tada podijeliti na osam jednakih dijelova. Ostaviti u hladnjaku da odstoji pola sata.
 3. Zatim se tijesto valjkom razvalja i to tako tanko da se može skoro"vidjeti" kroz njega.
 4. Tko izvaljano tijesto stavlja se na pečenje u prije toga zagrijanu pećnicu na 18 stupnjeva i to na obrnuto okrenuti protvan.
 5. Prije toga protvan nabrašniti. Pažnja- tijesto se peće svega 5-6 minuta ne više jer bi izgorilo.
 6. Tako ispšečene kore stave se na stranu....

Sastojci za filu

 • 1 litra mlijeka
 • 10 žlica šećera
 • 7 žlica oštrog brašna i1 žlica kakaa- odmah izmješati na suho uz malkice mlijeka
 • 3 štangice čokolade za kuhanje
 • 1 margarin

Postupak kuhanja file

 1. Kakao i i brašno prethodno na suho umiješano uz malo mlijeka, umiješati u mlijeko i šećer. Kuhati na laganoj vatri i staviti tri štangice čokolade za kuhanje. Na laganoj se vatri fila kuha dok ne krenu mjehurići i tada još malkice kuhati ( 2-3 minute). 
 2. Filu maknuti sa vatre, i zdjelu uroniti na hlađenje u posudu sa hladnom vodom ali u filu još staviti i cijeli margarin narezan na listiće da se prije otopi i umiješati.
 3. Kada se fila ohladila tako da bude spremna za razmazivanje, naizmjenice premazivati kore i kako koja se prekrije tako je lagano ravnomjerno pritisnuti.

Sastojci za glazuru

 • Za glazuru koristimo ulje i čokoladu za kuhanje.
 • Na ulju otopimo čokoladu...i jednolično je razmažemo po zadnjoj kori.

________________

Kada se kolač ohladi, u hladnjaku, obrežu se okrajci i kolač je spreman za narezivanje na kvadriče, oštrim i tankim nožem i to tako da se pri svakom zarezivanju umoči u vruću vodu da glazura ne puca,  

______________

U SLAST !!!!

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Josip Krušec's

Samo jedan ispravak netočnog navoda, naime u pripremi kora treba biti "zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva", a ne 18 :)

Josip Krušec