Za 6 osoba:
750 g goveđeg mesa od buta
6 karanfilića
2 češnja bijelog luka isječenog uzduž
100 g dimljene slanine isječene na štapiće
5 dcl vinskog octa
100 g masti
1 glavica naribanog crvenog luka
1 kriška celera isječena na kockice
sol
papar
1/8 žličice morskog oraščića u prahu
1 žličica gusto ukuhanih rajčica
1 čaša prošeka
bistra juha po potrebi
Priprema:
Odležano očišćeno meso špikati karanfilićima, bijelim lukom i slaninom. Staviti u porculansku zdjelu, preliti octom i ostaviti da postoji preko noći na hladnom mjestu (ne u frižideru). Sutradan izvaditi meso, ocijediti ga i spustiti na zagrijanu mast zajedno s crvenim lukom i celerom. Posoliti, zapapriti, dodati morski oraščić i pržiti na jačoj vatri, miješajući, dok meso ne porumeni. Dodati rajčice razmućene s prošekom, pa kad prošek gotovo sasvim uvri, uliti pola šalice juhe i kuhati istiha 40 minuta, dolijevajući pomalo juhe, tako da meso stalno bude do polovine u tekućini. U toku kuhanja umak će se zgusnuti. Služiti s makaronima, valjušcima ili kroketima od krumpira.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.3 (+4)
‹ Pašticada iz exspres lonca
najbolji recept
Pašticada na Adin način ›
Sastojci:
Za 6 osoba:
- 750 g goveđeg mesa od buta
- 6 karanfilića
- 2 češnja bijelog luka isječenog uzduž
- 100 g dimljene slanine isječene na štapiće
- 5 dcl vinskog octa
- 100 g masti
- 1 glavica naribanog crvenog luka
- 1 kriška celera isječena na kockice
- sol
- papar
- 1/8 žličice morskog oraščića u prahu
- 1 žličica gusto ukuhanih rajčica
- 1 čaša prošeka
- bistra juha po potrebi
Priprema:
Odležano očišćeno meso špikati karanfilićima, bijelim lukom i slaninom. Staviti u porculansku zdjelu, preliti octom i ostaviti da postoji preko noći na hladnom mjestu (ne u frižideru). Sutradan izvaditi meso, ocijediti ga i spustiti na zagrijanu mast zajedno s crvenim lukom i celerom. Posoliti, zapapriti, dodati morski oraščić i pržiti na jačoj vatri, miješajući, dok meso ne porumeni. Dodati rajčice razmućene s prošekom, pa kad prošek gotovo sasvim uvri, uliti pola šalice juhe i kuhati istiha 40 minuta, dolijevajući pomalo juhe, tako da meso stalno bude do polovine u tekućini. U toku kuhanja umak će se zgusnuti. Služiti s makaronima, valjušcima ili kroketima od krumpira.