Pašticada iz exspres lonca

Autor: sntomic   (palac x 111574) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Možda je nekome ovo svetogrđe ali, ova Pašticada ne zaostaje za onom kuhanom polagano!
Recepti - 4 - slika

Prethodno treba 1 dobar komad mesa (veličine da može stati na dno lonca - oko 1 kg) nabosti češnjakom, štapićima mrkve i pancete.
Meso ostaviti preko noći u marinadi:

  • 2 l vode + 2 dcl crnog vina prokuhati i ohladiti pa dodati
  • 1 dcl octa
  • 1 žlicu soli
  • nekoliko zrna papra
  • 2 - 3 lista lovora
  • 2 veće galvice kapule izrezane na krupnije komade
  • 2 -3 veće mrkve izrezane u kolutove veće debljine
  • izrezan korijen celera
  • korijena peršina

I još je potrebno:

  • 1 mala konzerva pelata ili sjeckane rajčice (400 g)
  • 6-8 kom suhih šljiva (bez koštica)
  • 2 dcl prošeka
  • soli, mljevenog papra, peršina, ljute paprike

Ugrijati malo lonac pa dodati nekoliko žlica ulja, da lagano prekrije dno
Meso izvaditi iz marinade pa ga osušiti kuhinjskim ručnikom
Propržiti meso sa svih strana u loncu, izvaditi ga i ostaviti na stranu
U lonac ubaciti ocijeđeno svo povrće iz marinade, te ga dobro prodinstati
Dodati pelate ili sjeckanu rajčicu, mljeveni papar, ljutu mljevenu crvenu papriku
Kada povrće omekša dodati meso, suhe šljive, prošek te zaliti marinadom toliko da prekrije meso
Kada provrije zatvoriti expres lonac i sačekati da prošišti, tada smanjiti vatru ali toliko da i dalje lagano šišti.
Poslije 30 - 35 minuta kuhanja, što ovisi o debljini mesa, lonac izmaknuti s vatre, sačekati da plovak spadne ili to uraditi pod mlazom hladne vode te onda otvoriti lonac.
Izvaditi meso i štapnim mikserom ili kroz cijediljku usitniti sastojke
Popraviti ukus još po želji (ako treba dodati soli, sjeckanog peršina ili što ko voli...) te vratiti meso u dobijeni toć (saft)

Prosjek: 4.3 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)