Goveđa juha

3/4 kg koljenice 15 dkg soli (3 žlice) 3 l vode 5-8 zrna papra 2 režnja češnjaka korjenasto povrće za goveđu juhu: dvije srednje mrkve stabljike peršina i celera zeleni dio poriluka korijen celera korijen korabice luk list kelja Priprema Meso oprati i pristaviti kuhati u hladnu, posoljenu vodu  pa dodati korjenasto povrće za juhu, staviti na najslabiju vatru i kuhati još sat vremena. Kad se juha skuhala (kad je meso mekano) juha se procijedi. U zeleni za goveđu juhu bi trebalo biti otprilike 20 dkg korjenastog povrća. Ovisno o dobu godine, može se dodati karfiol, trvdi dio kupusa (srce), a ukoliko je meso masnije, može se dodati i jedan okuljeni krumpir koji će pokupiti masnoću. Kuhano meso može se poslužiti uz neki umak (recimo od kopra), mrkvica se nareže na kolutiće i doda u procijeđenu juhu. U tako pripremljenu juhu ukuhaju se rezanci, knele ili dodatak po želji. Na kraju se sitno nasjeckaju listovi peršina ili vlaska i pospu na seviranu goveđu juhu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Za temeljni recept za bistru goveđu juhu najbolje je uzeti koljenicu bez kosti. Nije pogrešno korsititi i koljenicu s kosti, potrbušnicu ili okrugli mišić.
Recepti HR - 3 - slika

Sastojci

  • 3/4 kg koljenice
  • 15 dkg soli (3 žlice)
  • 3 l vode
  • 5-8 zrna papra
  • 2 režnja češnjaka
  • korjenasto povrće za goveđu juhu:
    • dvije srednje mrkve
    • stabljike peršina i celera
    • zeleni dio poriluka
    • korijen celera
    • korijen korabice
    • luk
    • list kelja

Priprema

Meso oprati i pristaviti kuhati u hladnu, posoljenu vodu  pa dodati korjenasto povrće za juhu, staviti na najslabiju vatru i kuhati još sat vremena. Kad se juha skuhala (kad je meso mekano) juha se procijedi. U zeleni za goveđu juhu bi trebalo biti otprilike 20 dkg korjenastog povrća. Ovisno o dobu godine, može se dodati karfiol, trvdi dio kupusa (srce), a ukoliko je meso masnije, može se dodati i jedan okuljeni krumpir koji će pokupiti masnoću.

Kuhano meso može se poslužiti uz neki umak (recimo od kopra), mrkvica se nareže na kolutiće i doda u procijeđenu juhu. U tako pripremljenu juhu ukuhaju se rezanci, knele ili dodatak po želji. Na kraju se sitno nasjeckaju listovi peršina ili vlaska i pospu na seviranu goveđu juhu.

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika RaymondErync's

Cracked tubes? Stopped sewers? Leaking spigots? Never allow plumbing problems destroy any moment! Our skilled squad of Company Name] stands here with protect the home using prompt, reliable, as well as budget-friendly emergency hydraulics repairs. Accessible round-the-clock, we address every problem—big with tiny—by excellent expertise alongside care. For waterlogged cellars and faulty thermal units, we are secured you protected. Dial us right away plus permit us revive the ease in well-being with fast, expert answers. Each dwelling deserves absolutely finest—depend on our team to solve everything properly the initial moment!
Call right now - 8338561951, USA

[url=https://psee.io/7qlgd7]Brand new capsules for huge orgasms[url]

2
Slika korisnika seka's

ovo je juha koju moja mama najcesce kuha.Zamolilame da ju sutra spremim da ih ceka kad se budu vratili s puta, a ja sam se napravila vazna i rekla da cu spremit jos bolju nego sto je njena. Mislim da necu pogrijesit s ovim jer su to sastojci koje i ona svaki put stavlja, a juha joj je prefina. Znam da moram stavit u hladnu vodu sve sastojke kako bi juha bila bolja.

3
Slika korisnika danijelav's

Nema do juhe :) http://www.maslinovo.hr