komad bundeve
voda
vrhnje
sol
rezanci
Postupak:
Bundevu očistite i ogulite. Ovisno o veličini bundeve, uzmete recimo osminu manje bundeve za juhu i stavite ju kuhati u vodu. Bundeva je brzo kuhana i kad potpuno omekša, sa mikserom štapinom ju dobro izmješajte i nasjeckajte. Kada sve postane homogeno, dodajte sol po želji i vrhnja po želji, a može i mlijeka.
Kad juha zavri zakuhajte malo rezanaca.
Savjet: najbolje bundeve za pripremu juha i kolača su turkinje ili bugarke. Bundevu prije pripreme i čišćenja možete prvo cijelu ispeći u pećnici. Ostatak bundeve bilo da ju pečete ili koristite svježu kao u receptu, možete zamrznuti. Osim za juhu, bundeva se koristi za kolače, kao prilog ili negdje drugdje po osobnoj želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.2 (+9)
Noć vještica i te spike, ali za čišćenje bundeve angažirajte mušku ruku ;)
Sastojci:
- komad bundeve
- voda
- vrhnje
- sol
- rezanci
Postupak:
Bundevu očistite i ogulite. Ovisno o veličini bundeve, uzmete recimo osminu manje bundeve za juhu i stavite ju kuhati u vodu. Bundeva je brzo kuhana i kad potpuno omekša, sa mikserom štapinom ju dobro izmješajte i nasjeckajte. Kada sve postane homogeno, dodajte sol po želji i vrhnja po želji, a može i mlijeka.
Kad juha zavri zakuhajte malo rezanaca.
Savjet: najbolje bundeve za pripremu juha i kolača su turkinje ili bugarke. Bundevu prije pripreme i čišćenja možete prvo cijelu ispeći u pećnici. Ostatak bundeve bilo da ju pečete ili koristite svježu kao u receptu, možete zamrznuti. Osim za juhu, bundeva se koristi za kolače, kao prilog ili negdje drugdje po osobnoj želji.
muka mi je