Juha od bundeve

Autor: violeta   (palac x 24167) |moji recepti

0
komad bundeve voda vrhnje sol rezanci Postupak: Bundevu očistite i ogulite. Ovisno o veličini bundeve, uzmete recimo osminu manje bundeve za juhu i stavite ju kuhati u vodu. Bundeva je brzo kuhana i kad potpuno omekša, sa mikserom štapinom ju dobro izmješajte i nasjeckajte. Kada sve postane homogeno, dodajte sol po želji i vrhnja po želji, a može i mlijeka. Kad juha zavri zakuhajte malo rezanaca. Savjet: najbolje bundeve za pripremu juha i kolača su turkinje ili bugarke. Bundevu prije pripreme i čišćenja možete prvo cijelu ispeći u pećnici. Ostatak bundeve bilo da ju pečete ili koristite svježu kao u receptu, možete zamrznuti. Osim za juhu, bundeva se koristi za kolače, kao prilog ili negdje drugdje po osobnoj želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.2 (+9)
Noć vještica i te spike, ali za čišćenje bundeve angažirajte mušku ruku ;)
juha od bundeve

Sastojci:

  • komad bundeve
  • voda
  • vrhnje
  • sol
  • rezanci

Postupak:

Bundevu očistite i ogulite. Ovisno o veličini bundeve, uzmete recimo osminu manje bundeve za juhu i stavite ju kuhati u vodu. Bundeva je brzo kuhana i kad potpuno omekša, sa mikserom štapinom ju dobro izmješajte i nasjeckajte. Kada sve postane homogeno, dodajte sol po želji i vrhnja po želji, a može i mlijeka.

Kad juha zavri zakuhajte malo rezanaca.

Savjet: najbolje bundeve za pripremu juha i kolača su turkinje ili bugarke. Bundevu prije pripreme i čišćenja možete prvo cijelu ispeći u pećnici. Ostatak bundeve bilo da ju pečete ili koristite svježu kao u receptu, možete zamrznuti. Osim za juhu, bundeva se koristi za kolače, kao prilog ili negdje drugdje po osobnoj želji.

Prosjek: 2.2 (+9)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika desajela's

muka mi je