Habsburška juha
Sastojci:
- 200 g bijelog mesa kokoši
- 50 g vrganja
- 100 g mladog graška
- 150 g maslaca
- 150 g pšeničnog brašna
- pola jaja
- 0,6 dcl kiselog vrhnja
- 1,5 l goveđe juhe
- sol, papar
Priprema:
Na rastopljenom maslacu prepržite brašno. Grašak skuhajte i protisnite.
Bijelo meso kokoši skuhajte i odvojite od kostiju. Narežite na sitne kocke, a juhu procijedite.
Pripremite si goveđu juhu i njome zalijte prženo brašno, dodajte pirjane vrganje i dolijte kokošjom juhom. Pustite da sve zajedno prokuha.
Dodajte protisnuti grašak i začinite po potrebi. U vrhnju razmutite jaja i prije posluživanja legirajte juhu. U juhi poslužite kao dodatak žličnjake od krumpira s mažuranom.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni








Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...