Lička juha

Autor: LanaM   (palac x 13397) |moji recepti

0
0,50 kg janjećih pluća 2 jaja 0,05 kg brašna 0,40 kg krumpira 0,30 kg mrkve 0,30 kg celera 0,30 kg crvenog luka 0,20 kg limuna 0,20 l kiselog vrhnja malo ulja Po želji dodati: sol , papar, vegetu, crvenu papriku Priprema: Luk usitniti i popržiti na ulju, a zatim dodati na kocke (1x1 cm) narezano meso. Meso je potrebno dinstati sve dok ne pusti svu vodu, a nakon toga dodati isjeckano korjenasto povrće (mrkva, celer i peršin) i sve zajedno dinstati oko 20 min. Potom dodati janjeća pluća, također isjeckana na kockice, i nastaviti dinstati još 15 min. Na kraju sve preliti vodom, a kad voda zakuha, kuhati na laganoj vatri još 1 sat, zatim začiniti te usuti smjesu od jaja, vrhnja i limunovog soka.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+4)
Recepti - 2 - slika

Sastojci (za 10 osoba):

  • 0,50 kg janjećih pluća
  • 2 jaja
  • 0,05 kg brašna
  • 0,40 kg krumpira
  • 0,30 kg mrkve
  • 0,30 kg celera
  • 0,30 kg crvenog luka
  • 0,20 kg limuna
  • 0,20 l kiselog vrhnja
  • malo ulja
  • Po želji dodati: sol , papar, vegetu, crvenu papriku

Priprema:

Luk usitniti i popržiti na ulju, a zatim dodati na kocke (1x1 cm) narezano meso. Meso je potrebno dinstati sve dok ne pusti svu vodu, a nakon toga dodati isjeckano korjenasto povrće (mrkva, celer i peršin) i sve zajedno dinstati oko 20 min. Potom dodati janjeća pluća, također isjeckana na kockice, i nastaviti dinstati još 15 min. Na kraju sve preliti vodom, a kad voda zakuha, kuhati na laganoj vatri još 1 sat, zatim začiniti te usuti smjesu od jaja, vrhnja i limunovog soka.

 

Prosjek: 3 (+4)
Link izvora / potpis autora: TZO Plitvička jezera
  • Vaše oznake (tagovi): juha
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)