Vodeni biskvit

recepti_bez_slike
6 jaja 6 žlica vode 30 dag šećera 30 dag brašna malo praška za pecivo Postupal pripreme Žumanjke i vodu istucite dok se ne zapjeni. Postepeno dodavajte 25 dag šećera, neprekidno lupajući tako dugo dok smjesa ne postane pjenušava. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg s preostalim šećerom. Izmiješanim žumanjcima dodavajte naizmjence brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg. Dobivenu smjesu izlijte u posudu i pecite 10-15 minuta na temperaturi od oko 180°C   Napomena: Vodeni biskvit spada u ekonomične osnovne smjese, a moći će poslužiti kao podloga za torte i druge kombinacije kolača kao i obični biskvit. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+244)

Sastojci

  • 6 jaja
  • 6 žlica vode
  • 30 dag šećera
  • 30 dag brašna
  • malo praška za pecivo

Postupal pripreme

Žumanjke i vodu istucite dok se ne zapjeni. Postepeno dodavajte 25 dag šećera, neprekidno lupajući tako dugo dok smjesa ne postane pjenušava.

Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg s preostalim šećerom. Izmiješanim žumanjcima dodavajte naizmjence brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg. Dobivenu smjesu izlijte u posudu i pecite 10-15 minuta na temperaturi od oko 180°C  

Napomena: Vodeni biskvit spada u ekonomične osnovne smjese, a moći će poslužiti kao podloga za torte i druge kombinacije kolača kao i obični biskvit.

Prosjek: 4 (+244)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)