Krem kolač sa malinama
Neodoljiv sladoledni okus kolačića, a tek maline .....
Sastojci:
KREMA
- 25 dag svježih malina
- 1 cijelo jaje
- 2 žutanjka
- 3 dag šećera
- 5 listića želatine
- 10 dag bijele čokolade
- 2 dl slatkog vrhnja
- 5 žlica Maraskina (ili drugog likera koji se okusom slaže s malinama)
ČOKOLADNI PREMAZ
- 1 listić želatine
- 1,5 dl slatkog vrhnja
- 8 dag čokolade za kuhanje
BISKVIT
- 2 jaja
- 4 dag šećera
- 1 žličica naribane korice limuna
- malo soli (za snijeg)
- 3 dag brašna
PRELJEV SA MALINAMA
- 10 dag malina
- 1/2 žlice šećera
- 1/2 omota crvenog preljeva za torte
POSTUPAK
- Duguljasti kalup (npr. rebrasti za "srneći hrbat") obložite plastičnom prozirnom folijom i po dnu poslažite gusto, po tri u jednom redu, očišćene maline okrenute rupicom prema gore.
- Za kremu istucite jedno cijelo jaje i žutanjke sa šećerom. Želatinu u listićima potopite u hladnu vodu na 4 minute pa je otopite u posebnoj posudici na tihoj vatri. Bijelu čokoladu otopite na pari i umiješajte je u kremu od jaja, a potom dodajte otopljenu želatinu. Žustro miješajte kako bi se želatina stopila sa kremom. Dodajte Maraskino/liker i u hladno primješajte tučeno slatko vrhnje.
- Ulijte kremu na maline.
- Stavite kalup u hladnjak neka se stvrdnjava.
- Za čokoladni namaz namočite želatinu u hladnu vodu na 4 minute.Čvrsto istucite slatko vrhnje.
- Čokoladu otopite na pari, pa vrućoj dodajte želatinu. Miješajte na tihoj vatri dok se želatina posve ne otopi.Kad se prohladi, smjesi dodajte šlag.
- Premažite stvrdnutu kremu preko žute kreme.
- Stavite kolač ponovno u hladnjak na stvrdnjavanje, a za to vrijeme pripremite biskvit. Zagrijte pećnicu na 200 st. C. Dobro izmješajte žutanjke sa šećerom i ribanom koricom limuna. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka (i mrvice soli) i dodavajte ga naizmjence s brašnom u žutanjke.
- Na pek papiru nacrtajte pravokutnik dimenzija vašega kalupa (moj je manji: 32,5×10 cm). Pažljivo nanesite žlicom na nacrtani dio smjesu za biskvit, pazeći da vam ne prelazi rubove crta. Pecite biskvit oko 6 - 8 minuta, nadgledavajući ga kako vam ne bi zagorio. Probajte čačkalicom je li pečen. Ako je čačkalica suha, pečen je. Ohladite ga i stavite iznad čokoladnog namaza u kalup.
- Kad se kolač dobro stegne, pripremite 1/2 crvenog preljeva za torte po uputstvu na vrečici.
- Izvadite kolač i preokrenite ga na tanjur za serviranje. Foliju skinite.
- Ostatak malina protisnite u kašu, dodajte šećer, promiješajte.
- U preljev za tortu umiješajte pire od malina i šećera i prelijte preko kolača.
DA LI JE NEKO PRAVIO SLANE kiflice
KOJE SE PRAVE SA GERMOM I ODMA SE
PEKU A, preko Se POSPE KRUPNA MORSKA
SO? Izgubila Sam recept, a, bile su vise nego odlicne
MOLIM vas AKO moze te da mi Napisi te ! Hvala!
KOLAC JE DIVAN. Sta je zelatin, listic?
DA LI NEKO IMA RECEPT ZA SLANE KIFLICE
KOJE SE PRAVE SA GERMOM I OFMA SE ROLAJU
I PEKU A POSPU SE KRUPNOM MORSKOM SOLI.
Pravila Sam ih , Ali, Sam zaboravila koliko cega IDE tacno
Zaista su predivne. Hvala unaprijed!
Kod nas se želatina prodaje u paketićima i to u dva oblika, kao mljevena ili u listićima (obično po 6 listića u jednom pakovanju. Na uputi paketića piše koja se količina želatine upotrebljava za određenu količinu tekućine. Pozdrav
Drago mi je to pročitati. Hvala ti! :D :D :D
Sad je kasno, očito, ali da, "dag" je dkg (nekad naziv) ili dekagram. Javi se da vidim je li uspjelo.
Hvala Moela , kolac je bio super. =D>
Upravo sam u toku pravljenja kolaca, ali imam jedan problem. Sta je oznaka dag( je li to dekagra)?
Hvaaaaala Slavice!!!!
Svaki komentar je suvisan ...super :X :p :love:
Drago mi je Ivy. Svake sezone malina on je u prvom planu. Hvala na dojmovima.
isproban kolač i zaista je neodoljiv....
volim jednostavne receptiće,a ovaj je upravo takav!
isprobat ću ga obavezno!
Super recept!!!! =D>