Krem kolač sa malinama

Autor: Moela   (palac x 47631) |moji recepti

13
KREMA 25 dag svježih malina 1 cijelo jaje 2 žutanjka 3 dag šećera 5 listića želatine 10 dag bijele čokolade 2 dl slatkog vrhnja 5 žlica Maraskina (ili drugog likera koji se okusom slaže s malinama)  ČOKOLADNI PREMAZ 1 listić želatine 1,5 dl slatkog vrhnja 8 dag čokolade za kuhanje BISKVIT 2 jaja 4 dag šećera 1 žličica naribane korice limuna malo soli (za snijeg) 3 dag brašna PRELJEV SA MALINAMA 10 dag malina 1/2 žlice šećera 1/2 omota crvenog preljeva za torte POSTUPAK Duguljasti kalup (npr. rebrasti za "srneći hrbat") obložite plastičnom prozirnom folijom i po dnu poslažite gusto, po tri u jednom redu, očišćene maline okrenute rupicom prema gore. Za kremu istucite jedno cijelo jaje i žutanjke sa šećerom. Želatinu u listićima potopite u hladnu vodu na 4 minute pa je otopite u posebnoj posudici na tihoj vatri. Bijelu čokoladu otopite na pari i umiješajte je u kremu od jaja, a potom dodajte otopljenu želatinu. Žustro miješajte kako bi se želatina stopila sa kremom. Dodajte Maraskino/liker i u hladno primješajte tučeno slatko vrhnje. Ulijte kremu na maline.  Stavite kalup u hladnjak neka se stvrdnjava. Za čokoladni namaz namočite želatinu u hladnu vodu na 4 minute.Čvrsto istucite slatko vrhnje. Čokoladu otopite na pari, pa vrućoj dodajte želatinu. Miješajte na tihoj vatri dok se želatina posve ne otopi.Kad se prohladi, smjesi dodajte šlag. Premažite stvrdnutu kremu preko žute kreme. Stavite kolač ponovno u hladnjak na stvrdnjavanje, a za to vrijeme pripremite biskvit. Zagrijte pećnicu na 200 st. C. Dobro izmješajte žutanjke sa šećerom i ribanom koricom limuna. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka (i mrvice soli) i dodavajte ga naizmjence s brašnom u žutanjke. Na pek papiru nacrtajte pravokutnik dimenzija vašega kalupa (moj je manji: 32,5×10 cm). Pažljivo nanesite žlicom na nacrtani dio smjesu za biskvit, pazeći da vam ne prelazi rubove crta. Pecite biskvit oko 6 - 8 minuta, nadgledavajući ga kako vam ne bi zagorio. Probajte čačkalicom je li pečen. Ako je čačkalica suha, pečen je. Ohladite ga i stavite iznad čokoladnog namaza u kalup. Kad se kolač dobro stegne, pripremite 1/2 crvenog preljeva za torte po uputstvu na vrečici. Izvadite kolač i preokrenite ga na tanjur za serviranje. Foliju skinite. Ostatak malina protisnite u kašu, dodajte šećer, promiješajte. U preljev za tortu umiješajte pire od malina i šećera i prelijte preko kolača. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Neodoljiv sladoledni okus kolačića, a tek maline .....
Krem kolač sa malinama

Sastojci:

KREMA

  1. 25 dag svježih malina
  2. 1 cijelo jaje
  3. 2 žutanjka
  4. 3 dag šećera
  5. 5 listića želatine
  6. 10 dag bijele čokolade
  7. 2 dl slatkog vrhnja
  8. 5 žlica Maraskina (ili drugog likera koji se okusom slaže s malinama)

 ČOKOLADNI PREMAZ

  1. 1 listić želatine
  2. 1,5 dl slatkog vrhnja
  3. 8 dag čokolade za kuhanje

BISKVIT

  1. 2 jaja
  2. 4 dag šećera
  3. 1 žličica naribane korice limuna
  4. malo soli (za snijeg)
  5. 3 dag brašna

PRELJEV SA MALINAMA

  1. 10 dag malina
  2. 1/2 žlice šećera
  3. 1/2 omota crvenog preljeva za torte

POSTUPAK

  1. Duguljasti kalup (npr. rebrasti za "srneći hrbat") obložite plastičnom prozirnom folijom i po dnu poslažite gusto, po tri u jednom redu, očišćene maline okrenute rupicom prema gore.
  2. Za kremu istucite jedno cijelo jaje i žutanjke sa šećerom. Želatinu u listićima potopite u hladnu vodu na 4 minute pa je otopite u posebnoj posudici na tihoj vatri. Bijelu čokoladu otopite na pari i umiješajte je u kremu od jaja, a potom dodajte otopljenu želatinu. Žustro miješajte kako bi se želatina stopila sa kremom. Dodajte Maraskino/liker i u hladno primješajte tučeno slatko vrhnje.
  3. Ulijte kremu na maline. 
  4. Stavite kalup u hladnjak neka se stvrdnjava.
  5. Za čokoladni namaz namočite želatinu u hladnu vodu na 4 minute.Čvrsto istucite slatko vrhnje.
  6. Čokoladu otopite na pari, pa vrućoj dodajte želatinu. Miješajte na tihoj vatri dok se želatina posve ne otopi.Kad se prohladi, smjesi dodajte šlag.
  7. Premažite stvrdnutu kremu preko žute kreme.
  8. Stavite kolač ponovno u hladnjak na stvrdnjavanje, a za to vrijeme pripremite biskvit. Zagrijte pećnicu na 200 st. C. Dobro izmješajte žutanjke sa šećerom i ribanom koricom limuna. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka (i mrvice soli) i dodavajte ga naizmjence s brašnom u žutanjke.
  9. Na pek papiru nacrtajte pravokutnik dimenzija vašega kalupa (moj je manji: 32,5×10 cm). Pažljivo nanesite žlicom na nacrtani dio smjesu za biskvit, pazeći da vam ne prelazi rubove crta. Pecite biskvit oko 6 - 8 minuta, nadgledavajući ga kako vam ne bi zagorio. Probajte čačkalicom je li pečen. Ako je čačkalica suha, pečen je. Ohladite ga i stavite iznad čokoladnog namaza u kalup.
  10. Kad se kolač dobro stegne, pripremite 1/2 crvenog preljeva za torte po uputstvu na vrečici.
  11. Izvadite kolač i preokrenite ga na tanjur za serviranje. Foliju skinite.
  12. Ostatak malina protisnite u kašu, dodajte šećer, promiješajte.
  13. U preljev za tortu umiješajte pire od malina i šećera i prelijte preko kolača.
Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Selva Cejic's

DA LI JE NEKO PRAVIO SLANE kiflice
KOJE SE PRAVE SA GERMOM I ODMA SE
PEKU A, preko Se POSPE KRUPNA MORSKA
SO? Izgubila Sam recept, a, bile su vise nego odlicne
MOLIM vas AKO moze te da mi Napisi te ! Hvala!

2
Slika korisnika Selva Cejic's

KOLAC JE DIVAN. Sta je zelatin, listic?

DA LI NEKO IMA RECEPT ZA SLANE KIFLICE
KOJE SE PRAVE SA GERMOM I OFMA SE ROLAJU
I PEKU A POSPU SE KRUPNOM MORSKOM SOLI.
Pravila Sam ih , Ali, Sam zaboravila koliko cega IDE tacno
Zaista su predivne. Hvala unaprijed!

3
Slika korisnika Moela's

Kod nas se želatina prodaje u paketićima i to u dva oblika, kao mljevena ili u listićima (obično po 6 listića u jednom pakovanju. Na uputi paketića piše koja se količina želatine upotrebljava za određenu količinu tekućine. Pozdrav

4
Slika korisnika Moela's

Drago mi je to pročitati. Hvala ti! :D :D :D

5
Slika korisnika Moela's

Sad je kasno, očito, ali da, "dag" je dkg (nekad naziv) ili dekagram. Javi se da vidim je li uspjelo.

6
Slika korisnika Lala's

Hvala Moela , kolac je bio super. =D>

7
Slika korisnika Lala's

Upravo sam u toku pravljenja kolaca, ali imam jedan problem. Sta je oznaka dag( je li to dekagra)?

8
Slika korisnika Moela's

Hvaaaaala Slavice!!!!

9
Slika korisnika Slavica Stanic's

Svaki komentar je suvisan ...super :X :p :love:

10
Slika korisnika Moela's

Drago mi je Ivy. Svake sezone malina on je u prvom planu. Hvala na dojmovima.

11
Slika korisnika ivy2704's

isproban kolač i zaista je neodoljiv....

12
Slika korisnika Duska Segon's

volim jednostavne receptiće,a ovaj je upravo takav!
isprobat ću ga obavezno!

13
Slika korisnika nina84's

Super recept!!!! =D>