Torta s malinama i bijelom čokoladom
Sastojci:
Za Prhko čokoladno tijesto:
- 165 g glatkoga brašna
- 95 g maslaca, omekšaloga
- 85 g šećera
- 2 velika jaja, samo žutanjak
- ¼ žličice praška za pecivo
- 9 g nezaslađenoga kakaa u prahu
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- sol
Za kremu:
- 100 ml slatkoga vrhnja
- 10 ml meda svijetle boje
- 200 g bijele čokolade
- 80 g džema od malina
Za glazuru:
- 250 g svježih malina
- Šećer u prahu
Priprema:
Pripremite tijesto. Električnim mikserom kremasto umutite maslac i šećer pa umiješajte prstohvat soli, žutanjke i ekstrakt vanilije. Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao, dodajte ih smjesi od maslaca i šećera pa kratko mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u disk i prekrijte ga prozirnom folijom pa stavite u hladnjak na 1 sat. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na čistoj, pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na 3 mm debljine. Pobrašnite okrugli kalup s pomičnim dnom i stavite razvaljano tijesto u njega. Namažite ga džemom od malina i pecite 18 do 20 minuta. Ohladite pa izvadite tijesto iz kalupa. Nasjeckajte bijelu čokoladu i stavite je u vatrostalnu zdjelu. U lonac ulijte slatko vrhnje i med pa kuhajte dok tekućina ne zakipi, a onda njome prelijte čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku, baršunastu kremu. Ostavite da se ohladi pa ulijte u okrugli kalup (krema bi trebala doći do ruba kalupa). Rasporedite maline po kremi pa stavite tortu u hladnjak na barem 1 sat. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Recept je preuzet iz knjige "Deserti – Academia Barilla "
Talijanske slastice za istinske sladokusce.Gotovo svi deserti u ovoj knjizi najbolje su od svake regije, deserti koji su s godinama prerasli u poslastice cijeloga talijanskog naroda – poput cannola – remek-djela sicilijanskoga umijeća izrade slatkoga tijesta; izvorne pastiere – uskršnje pite, jednoga od napuljskih simbola sreće; rustikalne sbrisolone – mrvičastoga kolača od badema, neprikosnovenoga ponosa Mantove; i krepkoga pijemontskoga boneta, čvrstoga pudinga od amaretta.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Deserti – Academia Barilla
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: ekstrakt vanilije / kakao / maline / maslaca / med / slatko vrhnje







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
super, probat ću
ovo su moji recepti, lea
Radila sam ga, jako, jako je ukusan kolač, preporučam!!!