Recept za palačinke s bademima

Autor: dada   (palac x 3800) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 jaja 2.5 dcl mineralne vode 25 dag brašna (po želji može i koja žlica više) malo soli (između prstiju) mlijeko Priprema: Cijela jaja po mješajte sa mineralnom, brašnom i malo soli. Dobro miješajte kako se ne bi stvorile grudice, a možete koristiti i pjenjaču ili mikser. Gotovo lijevano tijesto mora biti gusto poput vrhnja, a najbolje ga je ostaviti na  sat-dva da miruje u hladnjaku jer to jamči mnogo bolje palačinke. Nadjev: 5 dag bajama (badema) 0.5 l mlijeka 1 vanilin šećer malo strugane korice limuna 1 jaje 4 žutanjka 5 žlica šećera 5 ravnih žlica gustina 1 žlica maslaca Priprema: Bajame staviti u vrelu vodu, oljuštiti te posušiti na tavici (malo ih popeći) i samljeti. Mlijeko staviti kuhati i  u to dodati vanilin šećer i koricu limuna. U drugu posudu izmiksati jaje, žutanjke, šećer i gustin da smjesa bude glatka. Potom uliti u vruće mlijeko i smanjiti vatru uz neprestano mješanje. Kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i u to dodati žlicu maslaca i mljevene bajame. Kremom nadjenite još tople palačinke i ukrasite šećerom u prahu i sitno nasjeckanim bademima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Recept za palačinke najbolji recept Rolada od palačinki ›
Ovo je samo jedan od mogućih naputaka za pripremu tijesta za palačinke, koji se pokazao dobar i uspješan. Nastojim staviti više glatkog, a manje oštrog brašna kako ne bi pucale.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 2.5 dcl mineralne vode
  • 25 dag brašna (po želji može i koja žlica više)
  • malo soli (između prstiju)
  • mlijeko

Priprema:

Cijela jaja po mješajte sa mineralnom, brašnom i malo soli. Dobro miješajte kako se ne bi stvorile grudice, a možete koristiti i pjenjaču ili mikser. Gotovo lijevano tijesto mora biti gusto poput vrhnja, a najbolje ga je ostaviti na  sat-dva da miruje u hladnjaku jer to jamči mnogo bolje palačinke.

Nadjev:

  • 5 dag bajama (badema)
  • 0.5 l mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • malo strugane korice limuna
  • 1 jaje
  • 4 žutanjka
  • 5 žlica šećera
  • 5 ravnih žlica gustina
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

Bajame staviti u vrelu vodu, oljuštiti te posušiti na tavici (malo ih popeći) i samljeti. Mlijeko staviti kuhati i  u to dodati vanilin šećer i koricu limuna. U drugu posudu izmiksati jaje, žutanjke, šećer i gustin da smjesa bude glatka. Potom uliti u vruće mlijeko i smanjiti vatru uz neprestano mješanje. Kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i u to dodati žlicu maslaca i mljevene bajame. Kremom nadjenite još tople palačinke i ukrasite šećerom u prahu i sitno nasjeckanim bademima.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Palačinke - PROČITAJTE Crikveniške palačinki - PROČITAJTE Išleri - PROČITAJTE Prikle ili fritule - PROČITAJTE Kremaste princes krafne - PROČITAJTE