Svinjska vratina u kiseloj repi

Autor: Asja   (palac x 11979) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
75 dag usoljene svinjetine od plečke 50 dag narezanog kiselog kupusa 3 glavice luka 1 režanj češnjaka 1 dl bijelog vina Iovorov list 3-4 zrna papra mljevena crvena paprika (slatka) mast Priprema: Za ovo starinsko srijemsko jelo upotrebljava se svinjetina koja je nakon kolinja stavljena u salamuru da odstoji određeno vrijeme prije dimljenja i sušenja. Takvo usoljena meso prije priprave držite 24 sata u hladnoj vodi. Vodu češće mijenjajte, a zatim je ocijedite. Meso narežite na komade malo veće nego za paprikaš. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte mljevenu papriku i kiseli kupus pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte narezano meso, lovorov list i papar u zrnu, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, pa na srednjoj vatri kuhajte da se meso i kupus posve skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Potkraj kuhanja u jelo umiješajte nasjeckani i zgnječeni češnjak. Ovo ukusno zimsko jelo poslužite s valjušcima od krumpira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+187)

Sastojci:

  • 75 dag usoljene svinjetine od plečke
  • 50 dag narezanog kiselog kupusa
  • 3 glavice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • Iovorov list
  • 3-4 zrna papra
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • mast

Priprema:

Za ovo starinsko srijemsko jelo upotrebljava se svinjetina koja je nakon kolinja stavljena u salamuru da odstoji određeno vrijeme prije dimljenja i sušenja. Takvo usoljena meso prije priprave držite 24 sata u hladnoj vodi. Vodu češće mijenjajte, a zatim je ocijedite. Meso narežite na komade malo veće nego za paprikaš. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte mljevenu papriku i kiseli kupus pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte narezano meso, lovorov list i papar u zrnu, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, pa na srednjoj vatri kuhajte da se meso i kupus posve skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Potkraj kuhanja u jelo umiješajte nasjeckani i zgnječeni češnjak. Ovo ukusno zimsko jelo poslužite s valjušcima od krumpira.

 

Prosjek: 4 (+187)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Janjeća kalja - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom - PROČITAJTE Paprikaš - PROČITAJTE