Složenac od modrih patlidžana i mesa

Autor: hotck   (palac x 78) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg modrih patlidžana 75 dag mljevenog miješanog mesa 2 glavice luka 1 paprika babura 3 rajčice 5 jaja 5 žlica brašna 3 dl kiselog vrhnja 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje, papar, sol Priprema: Patlidžane ogulite, operite, narežite ih po duljini na tanke odreske, stavite ih u dublju zdjelu, posolite i neka odleže 1 sat. Tada narezani patlidžan ocijedite, uvaljajte u brašno i razmućena dva jaja i na vrućem ulju pržite s jedne i druge strane da lijepo porumene. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papariku, oguljene i narezane rajčice i zajedno malo popržite, pa dodajte mljeveno meso. Posolite, popaprite i pirjajte da meso potpuno omekša, pa dodajte mljevenu papriku. Ohladite i umiješajte jedno jaje. Zatim u prikladnu nauljenu posudu poslažite u slojevima pržene patlidžane i mljeveno meso a preko mesa prelijte mješavinu kiselog vrhnja i dva razmućena jaja. Posljednji sloj trebaju biti prženi patlidžani preliveni kiselim vrhnjem i jajima. Prelijte uljem i stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 15 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+588)

Sastojci:

  • 1 kg modrih patlidžana
  • 75 dag mljevenog miješanog mesa
  • 2 glavice luka
  • 1 paprika babura
  • 3 rajčice
  • 5 jaja
  • 5 žlica brašna
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje, papar, sol

Priprema:

Patlidžane ogulite, operite, narežite ih po duljini na tanke odreske, stavite ih u dublju zdjelu, posolite i neka odleže 1 sat. Tada narezani patlidžan ocijedite, uvaljajte u brašno i razmućena dva jaja i na vrućem ulju pržite s jedne i druge strane da lijepo porumene. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papariku, oguljene i narezane rajčice i zajedno malo popržite, pa dodajte mljeveno meso. Posolite, popaprite i pirjajte da meso potpuno omekša, pa dodajte mljevenu papriku. Ohladite i umiješajte jedno jaje. Zatim u prikladnu nauljenu posudu poslažite u slojevima pržene patlidžane i mljeveno meso a preko mesa prelijte mješavinu kiselog vrhnja i dva razmućena jaja. Posljednji sloj trebaju biti prženi patlidžani preliveni kiselim vrhnjem i jajima. Prelijte uljem i stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 15 minuta.

Prosjek: 4 (+588)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Turli tava - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Rigatoni alla norma - PROČITAJTE