Rolani odojak

Autor: Paton   (palac x 17423) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 rebara odojka u komadu (rebra s jedne polovice odojka zajedno sa kožom) 500 g sira (trapist, gauda, ementaler) 250 g domaće suhe kobasice rezane na kolutiće (onako u koso pod 45stupnjeva) 150 g suhe vratine Priprema S rebara skinemo kosti pa ako su nam u dijelu karea malo deblja tada nožem stanjimo kare tako da je sugdje jednake debljine, a meso koje smo skinuli (višak) izrešemo na trake i posložimo po cijeloj dužini i širini. Malo posolimo ne previše jer su kobase i vratina te sir slani sami po sebi. Na tako pripremljenu "plahtu" mesa slažemo redom: vratinu, domću kobacu i na deblje rezane listove sira. Zarolamo i vežemo kuharskim koncem po čitavoj dužini i širini onako lijepo pleteći "mrežu". Stavimo u namašćenu posudu za pećenje i pećemo na 180 stupnjeva između 1,5 i 2 sata povremeno zaljevajući ispočetka uljem a kasnije sokom odnosno masnoćom u kojoj se peće. Kada je gotovo pustimo da se malo prohladi te režemo kao salamu na šnite debljine oko 1,5 cm. Služimo uz pečeni krumpir, francusku salatu ili već uza sve ono što ide odojak. Dobro je čak i hladno (ako šta ostane za drugi dan) uz hren.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2) ‹ Pečeni odojak kao pečeni odojak najbolji recept
Za predstojeće blagdene evo jedan drugačiji recept za odojka (prasetinu)

Potrebne sljedeće namirnice:

  • 1 rebara odojka u komadu (rebra s jedne polovice odojka zajedno sa kožom)
  • 500 g sira (trapist, gauda, ementaler)
  • 250 g domaće suhe kobasice rezane na kolutiće (onako u koso pod 45stupnjeva)
  • 150 g suhe vratine

Priprema

S rebara skinemo kosti pa ako su nam u dijelu karea malo deblja tada nožem stanjimo kare tako da je sugdje jednake debljine, a meso koje smo skinuli (višak) izrešemo na trake i posložimo po cijeloj dužini i širini.

Malo posolimo ne previše jer su kobase i vratina te sir slani sami po sebi. Na tako pripremljenu "plahtu" mesa slažemo redom: vratinu, domću kobacu i na deblje rezane listove sira.

Zarolamo i vežemo kuharskim koncem po čitavoj dužini i širini onako lijepo pleteći "mrežu". Stavimo u namašćenu posudu za pećenje i pećemo na 180 stupnjeva između 1,5 i 2 sata povremeno zaljevajući ispočetka uljem a kasnije sokom odnosno masnoćom u kojoj se peće.

Kada je gotovo pustimo da se malo prohladi te režemo kao salamu na šnite debljine oko 1,5 cm.

Služimo uz pečeni krumpir, francusku salatu ili već uza sve ono što ide odojak. Dobro je čak i hladno (ako šta ostane za drugi dan) uz hren.

 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika davorka's

Kad smo išli s mora, u jednom restoranu ponuda dana rolani odojak. Tako je bio sočan da sam morala potražiti recept. Nadam se da je ovaj pravi. Jeli netko probao?
Jedino me još zanima ako odojak na početku operemo i ocijedimo?