Pečeni odojak

Autor: tatjana   (palac x 19285) |moji recepti

2
Odojka dobro obrisati i posoliti sa svih strana. Pleh namastiti (odlično bi bilo ako imate sivnjsku nast), položiti odojka i peći otprilike pola sata na 220°C dok meso ne omekša, pa spustiti temperaturu pečnice na 180°C. Za vrijeme pečenja prelijevajte pečenku pivom i umakom od pečenja, par puta premazati hladnim uljem, a u pleh povremeno dolijevajti malo tople vode. Zadnjih dvadesetak minuta pečenja, teperaturu pečnice podigunti na 220°C. Za hrskavu koricu koja će se kasnije laške rezati, preporuka je nakon dvadesetak minuta izvaditi meso iz pećnice, obrisati kožicu papirnatim ubrusom i zarezati je u obliku mrežice dubine otprilike 3 mm ispod površine. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.2 (+31) Pečeni odojak kao pečeni odojak Rolani odojak Pečeni odojak kao pečeni odojak ›
Novogodišnja proslava naprosto ne može zaobići pečenog odojka. Uspjeh dobro pečenog odojka leži u fino hrskavoj korici.
Recepti HR - 1 - slika

Može se poslužiti toplo pečeni ili hladan uz francusku salatu.

Priprema

Odojka dobro obrisati i posoliti sa svih strana. Pleh namastiti (odlično bi bilo ako imate sivnjsku nast), položiti odojka i peći otprilike pola sata na 220°C dok meso ne omekša, pa spustiti temperaturu pečnice na 180°C. Za vrijeme pečenja prelijevajte pečenku pivom i umakom od pečenja, par puta premazati hladnim uljem, a u pleh povremeno dolijevajti malo tople vode. Zadnjih dvadesetak minuta pečenja, teperaturu pečnice podigunti na 220°C. Za hrskavu koricu koja će se kasnije laške rezati, preporuka je nakon dvadesetak minuta izvaditi meso iz pećnice, obrisati kožicu papirnatim ubrusom i zarezati je u obliku mrežice dubine otprilike 3 mm ispod površine.

Prosjek: 3.2 (+31)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Dijana Vrkljan's

Sviđa mi se vaša stranica jer dobijem odgovor na mnoga pitanja vezana uz isprobavanje novih recepata.

2
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Zvuči odlično.
Ukoliko više volite jesti nego kuhati, preporučam www.karmes.hr KARMES i Pečenjara Dario

3
Slika korisnika Radmila's

zaista fenomenalan recept, isproban i preporučam svima :)

4
Slika korisnika Antika777's

popodne ce se peci odojak,uvijek mi ispadne odlicno,nasolim ga vecer prije i dok se pece podljevam ga pivom i ispadne odlicno!

5
Slika korisnika Marina Vragovic's

i ja jedan dan prije posolim,zalijevam pivom i odličan je,treba ga dosta nasolit:-)