Pečeni džem od šljiva

Autor: byB   (palac x 1402) |moji recepti

0
3 kg šljiva 600 g smeđeg šećera 6 vrećica vanilin šećera 2 žlice cimeta 2 žlice ruma Priprema: Šljive oprati i očistiti od koštica, svaku narezati na pola ili na četvrtine (ja sam ih rezala na četvrtine) Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, duboki pleh od pećnice ili neki drugi prikladan pleh obložiti papirom za pečenje Šljive staviti u pleh, dodati šećer, vanilin šećer i cimet i sve dobro promiješati Staviti peći i nakon prvih pola sata promiješati drvenom kuhačom (šljive će sa šećerom pustiti dosta soka i sve će biti pomalo tekuće) Peći još cca 1,5 sata, a svakih pola sata ponovno promiješati i smjesa će svaki put biti sve gušća. Zatim po želji šljive dodatno usitiniti štapnim mikserom (ja sam to napravila, ali ih nisam usitnila do kraja već je ostao koji komadić) , dodati 2 žlice ruma, sve dobro promiješati i peći još zadnjih pola sata. Džem je gotov, razliti ga u čiste i zagrijane staklenke, dobro ih zatvoriti i ostaviti da se ohladi   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.7 (+3)
Džem obično kuhamo, ali ja sam se ovaj put odlučila da ga ispečem , i nisam požalila, naprotiv, od sada džem od šljiva pečem ! :)
Pečeni džem od šljiva

Džem od šljiva

  • 3 kg šljiva
  • 600 g smeđeg šećera
  • 6 vrećica vanilin šećera
  • 2 žlice cimeta
  • 2 žlice ruma

Priprema:

Šljive oprati i očistiti od koštica, svaku narezati na pola ili na četvrtine (ja sam ih rezala na četvrtine)
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, duboki pleh od pećnice ili neki drugi prikladan pleh obložiti papirom za pečenje
Šljive staviti u pleh, dodati šećer, vanilin šećer i cimet i sve dobro promiješati Staviti peći i nakon prvih pola sata promiješati drvenom kuhačom (šljive će sa šećerom pustiti dosta soka i sve će biti pomalo tekuće) Peći još cca 1,5 sata, a svakih pola sata ponovno promiješati i smjesa će svaki put biti sve gušća.
Zatim po želji šljive dodatno usitiniti štapnim mikserom (ja sam to napravila, ali ih nisam usitnila do kraja već je ostao koji komadić) , dodati 2 žlice ruma, sve dobro promiješati i peći još zadnjih pola sata.

Džem je gotov, razliti ga u čiste i zagrijane staklenke, dobro ih zatvoriti i ostaviti da se ohladi
 

Prosjek: 2.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: homemadebyb.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Džem od šljiva sa jabukama - PROČITAJTE Džem od šljiva sa kruškama - PROČITAJTE Džem od pečenih marelica - PROČITAJTE Pita sa šljivama - PROČITAJTE Džem od šljiva - PROČITAJTE