Mlinci na varaždinski

Autor: LanaM   (palac x 33902) |moji recepti

1
800 g domaćih mlinaca 200 g sušenog hamburgera 3 dcl kiselog vrhnja 2 dcl slatkog vrhnja 800 g svježeg kravljeg sira 50 g maslaca 1 dcl ulja sol, papar 100 g sira "Varaždinca" Priprema: Na ulju prepržimo hamburger narezan na kockice, dodamo ga protisnutom siru, posolimo, popaprimo i sve pomiješamo s kiselim vrhnjem tako da smjesa postane glatka. Mlince oparimo u kipućoj slanoj vodi i dobro pazimo da se ne potrgaju. Ohladimo ih i posušimo. Posudu u kojoj ćemo peći mlince premažemo maslacem i slažemo jedan red mlinaca, jedan red nadjeva i to tako da svaki red mlinaca poškropimo uljem, a najgornji sloj posipamo ribanim sirom. Sve prelijemo slatkim vrhnjem i zapečemo 40 minuta u pećnici. Mlince možete poslužiti kao toplo predjelo ili kao samostalno jelo.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • 800 g domaćih mlinaca
  • 200 g sušenog hamburgera
  • 3 dcl kiselog vrhnja
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 800 g svježeg kravljeg sira
  • 50 g maslaca
  • 1 dcl ulja
  • sol, papar
  • 100 g sira "Varaždinca"

Priprema:

Na ulju prepržimo hamburger narezan na kockice, dodamo ga protisnutom siru, posolimo, popaprimo i sve pomiješamo s kiselim vrhnjem tako da smjesa postane glatka.
Mlince oparimo u kipućoj slanoj vodi i dobro pazimo da se ne potrgaju. Ohladimo ih i posušimo.
Posudu u kojoj ćemo peći mlince premažemo maslacem i slažemo jedan red mlinaca, jedan red nadjeva i to tako da svaki red mlinaca poškropimo uljem, a najgornji sloj posipamo ribanim sirom. Sve prelijemo slatkim vrhnjem i zapečemo 40 minuta u pećnici.

Mlince možete poslužiti kao toplo predjelo ili kao samostalno jelo.
 

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
  • Vaše oznake (tagovi): mlinci
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)