Pirjana korabica s kiselim vrhnjem

Autor: eva   (palac x 10995) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg mlade korabice 1 glavica luka 2 žlice brašna 1 dl kiselog vrhnja 1 grančica peršinovog lista ulje, vegeta, sol Priprema: Korabicu ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Mlado lišće korabe operite, ocijedite i narežite na rezance pa ga skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi, a zatim ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribanu korabicu, pa uz podlijevanje toplom vodom, pirjajte da korabica potpuno omekša. Potkraj pirjanja dodajte joj skuhano lišće, posolite, pospite vegetom i još malo zajedno pirjajte. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom i zajedno kratko propirjajte. Pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s pireom od krumpira uz kuhano ili pečeno meso, perad ili ribu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+670)

Sastojci:

  • 1 kg mlade korabice

  • 1 glavica luka

  • 2 žlice brašna

  • 1 dl kiselog vrhnja

  • 1 grančica peršinovog lista

  • ulje, vegeta, sol

Priprema:

Korabicu ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Mlado lišće korabe operite, ocijedite i narežite na rezance pa ga skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi, a zatim ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribanu korabicu, pa uz podlijevanje toplom vodom, pirjajte da korabica potpuno omekša. Potkraj pirjanja dodajte joj skuhano lišće, posolite, pospite vegetom i još malo zajedno pirjajte. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom i zajedno kratko propirjajte. Pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s pireom od krumpira uz kuhano ili pečeno meso, perad ili ribu.

Prosjek: 4 (+670)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)