~krumpir-1kg
~3-4 domacih jaja(ali iskljucivo domacih)
~VEGETA(po izboru)
~papar mljeveni
~malo soli
~zlica glatkog brasna
Opis pripreme:
Krumpir oglite i izribajte(ne sitno).
U krumpir dodajte jaja,vegetu,papar,malo soli,i zlica glatkog brasna i sve to pmijesajte,ali pazite da ne bude ni prijetko,a ni pregusto,umijereno.Zatim zagrijete ulje i nek vam mjerica bude jedna velika zlica,da vam dode jedna mala palacinka.I to je scve!Servirajte toplo!Zelim vam dobar tek!
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
‹ Palačinke na Šimin način
najbolji recept
Palačinke od zobenog brašna ›
Popis sastojaka:
- ~krumpir-1kg
- ~3-4 domacih jaja(ali iskljucivo domacih)
- ~VEGETA(po izboru)
- ~papar mljeveni
- ~malo soli
- ~zlica glatkog brasna
Opis pripreme:
Krumpir oglite i izribajte(ne sitno).
U krumpir dodajte jaja,vegetu,papar,malo soli,i zlica glatkog brasna i sve to pmijesajte,ali pazite da ne bude ni prijetko,a ni pregusto,umijereno.Zatim zagrijete ulje i nek vam mjerica bude jedna velika zlica,da vam dode jedna mala palacinka.I to je scve!Servirajte toplo!Zelim vam dobar tek!
Link izvora / potpis autora: Nesiba Halilovic
Svaka čast kuharice koje sve imate ideje zanimljive i domišljate. Nisam još nikad probala palačinke s krumpirom. A kad sam ih pravila, nisam mogla sa domaćim jajima, jer ih nemam a ni nitko u susjedstvu pa sam kupila. No svjedno palačinke bile ok. Mislim da to nije toliko presudno. Ovo je definitivno nešto novo za mene. Bilo je na telki da uz ovo idu ok i gljive... oko 30 dag gljiva po izboru. Za preljev očistite i operite gljive, narežite ih na ploškice i ispirjajte na maslacu.
Gljivama dodajte brašno, isjeckani češnjak, maslac, juhu, sol i malo konjaka. Tako sam zapisala s tv-a, ali sam pravila po ovom tu receptu za prvi put
višnja