Palačinke na Šimin način

Pošto su palačinke tako popularne kod nas, ja bih to napravio malo svečanije! Šime iz Ugljana
Sastojci
- Brašno
- sol
- mlijeko
- jaje
- 2 žlice mineralne
- maslac
- smeđi šećer
- 2 naranče
- 1 limun
- 1 dcl kruškovaca (za flambiranje)
Postupak pripreme
Najprije ispečemo palačinke .Upotrijebimo drugu tavu koju stavljamo na vatru i u nju najprije stavimo maslac i na njega pospemo šećer.Dok se to topi i polagano karamelizira i dobije svijetlo smeđu boju dodajmo iscijeđene naranče i limun .Da bi ukus bio još bolji usinite kore od naranče i limuna i ubacite u tavu da se sve skupa polagano kuha da bi se sve dobro povezalo i zagustilo .Zatim stavimo palačinke u tavu preklopljene dva puta i sve još jednom zagrijemo i polijemo kruškovcem i flambiramo.
Napomene
Uz ovaj desert paše vanilija sladoled i čašica muškat vina. Dobar tek!







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...