Pijani oslić

1,2 kg fileta oslića 800 gr krompira 0,4 l belog vina 0,2 l ulja 0,2 l vode 1 kom limun 1 kom beli luk ruzmarin slatka paprika persunov list sol, vegeta. Priprema: Ogulimo i isecemo krompir na kocke srednje velicine, zatim ga stavimo u tepsiju i preko njega stavimo ulje papriku i so, promesamo i preko njega stavljamo filete oslica. Zatim stavljamo da se pece 20 minuta. Za to vreme spremimo tkz marinadu: iseckamo beli luk, stavimo u posudu srednje velicine, zaijemo sa vinom, stavimo ulje, persun, ruzmarin, limunov sok, vegetu i so. Promesamo i sa tim zalivamo pecenje na svakih 20 min. Gotovo je kad oslic dobije slatno zutu boju. Pece se na 220 stepeni. Uz ovo pecenje se moze posluziti belo vino. Prijatno. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)
pijani oslić - slika

Potrebno:

  • 1,2 kg fileta oslića
  • 800 gr krompira
  • 0,4 l belog vina
  • 0,2 l ulja
  • 0,2 l vode
  • 1 kom limun
  • 1 kom beli luk
  • ruzmarin
  • slatka paprika
  • persunov list
  • sol, vegeta.

Priprema:

Ogulimo i isecemo krompir na kocke srednje velicine, zatim ga stavimo u tepsiju i preko njega stavimo ulje papriku i so, promesamo i preko njega stavljamo filete oslica. Zatim stavljamo da se pece 20 minuta. Za to vreme spremimo tkz marinadu: iseckamo beli luk, stavimo u posudu srednje velicine, zaijemo sa vinom, stavimo ulje, persun, ruzmarin, limunov sok, vegetu i so. Promesamo i sa tim zalivamo pecenje na svakih 20 min. Gotovo je kad oslic dobije slatno zutu boju. Pece se na 220 stepeni. Uz ovo pecenje se moze posluziti belo vino. Prijatno.

Prosjek: 1 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Oslić na bijelo - PROČITAJTE Baklava od pečenih lješnjaka - PROČITAJTE Raštika, grah i oslić na drugi način - PROČITAJTE Šalša šporka - PROČITAJTE Marinada od plave ribe - PROČITAJTE