4 kriške suhog kruha (bez korice)
2 jaja
1 žlica masti ili margarina
brašno po potrebi
10 dag krušnih mrvica
1 grančica peršinovog lista
prstohvat mljevenog kumina
ulje, vegeta, sol
Priprema:
Kruh narežite na kockice, popržite na zagrijanom ulju, skinite s vatre i posve ohladite. Zatim ih stavite u dublju zdjelu, dodajte jaja, omekšalu mast ili margarin, nasjeckani peršinov list, mljeveni kumin, vegetu, sol, 1 žlicu krušnih mrvica i sve izmiješajte. Tada dodajte brašno pa umijesite tijesto, ni mekano ni pretvrdo. Zatim od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, ti. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte u dublju zdjelu, pa svaki red prelij te zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama. Poslužite ih tople kao prilog uz mesna jela pripravljena s umakom, zatim uz pirjano povrće ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+221)
Sastojci:
- 4 kriške suhog kruha (bez korice)
- 2 jaja
- 1 žlica masti ili margarina
- brašno po potrebi
- 10 dag krušnih mrvica
- 1 grančica peršinovog lista
- prstohvat mljevenog kumina
- ulje, vegeta, sol
Priprema:
Kruh narežite na kockice, popržite na zagrijanom ulju, skinite s vatre i posve ohladite. Zatim ih stavite u dublju zdjelu, dodajte jaja, omekšalu mast ili margarin, nasjeckani peršinov list, mljeveni kumin, vegetu, sol, 1 žlicu krušnih mrvica i sve izmiješajte. Tada dodajte brašno pa umijesite tijesto, ni mekano ni pretvrdo. Zatim od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, ti. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte u dublju zdjelu, pa svaki red prelij te zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama. Poslužite ih tople kao prilog uz mesna jela pripravljena s umakom, zatim uz pirjano povrće ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća.