Okruglice od kruha

Autor: 78iva   (palac x 11690) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 kriške suhog kruha (bez korice) 2 jaja 1 žlica masti ili margarina brašno po potrebi 10 dag krušnih mrvica 1 grančica peršinovog lista prstohvat mljevenog kumina ulje, vegeta, sol Priprema: Kruh narežite na kockice, popržite na zagrijanom ulju, skinite s vatre i posve ohladite. Zatim ih stavite u dublju zdjelu, dodajte jaja, omekšalu mast ili margarin, nasjeckani peršinov list, mljeveni kumin, vegetu, sol, 1 žlicu krušnih mrvica i sve izmiješajte. Tada dodajte brašno pa umijesite tijesto, ni mekano ni pretvrdo. Zatim od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, ti. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte u dublju zdjelu, pa svaki red prelij te zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama. Poslužite ih tople kao prilog uz mesna jela pripravljena s umakom, zatim uz pirjano povrće ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+221)

Sastojci:

  • 4 kriške suhog kruha (bez korice)
  • 2 jaja
  • 1 žlica masti ili margarina
  • brašno po potrebi
  • 10 dag krušnih mrvica
  • 1 grančica peršinovog lista
  • prstohvat mljevenog kumina
  • ulje, vegeta, sol

Priprema:

Kruh narežite na kockice, popržite na zagrijanom ulju, skinite s vatre i posve ohladite. Zatim ih stavite u dublju zdjelu, dodajte jaja, omekšalu mast ili margarin, nasjeckani peršinov list, mljeveni kumin, vegetu, sol, 1 žlicu krušnih mrvica i sve izmiješajte. Tada dodajte brašno pa umijesite tijesto, ni mekano ni pretvrdo. Zatim od ovog tijesta pobrašnjenim dlanovima oblikujte veće okruglice. Stavljajte ih u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 5 minuta pokrivene, a onda otkrijte i kuhajte do kraja, ti. dok sve okruglice ne isplivaju na površinu vode. Pažljivo ih vadite iz vode rupičastom žlicom, stavljajte u dublju zdjelu, pa svaki red prelij te zagrijanim uljem i pospite na ulju poprženim mrvicama. Poslužite ih tople kao prilog uz mesna jela pripravljena s umakom, zatim uz pirjano povrće ili kao samostalno jelo uz salatu od povrća.

Prosjek: 4 (+221)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)