Gulaš od miješanih gljiva

recepti_bez_slike
70 dag miješanih gljiva 2 glavice luka 1 češanj češnjaka 1 mrkva 2 paprike babure 4 rajčice 1 dl kiselog vrhnja 2 žlice bijelog vina 1 grančica peršinovog lista 2 žlice maslaca ulje, vegeta, papar, sol Priprema: Gljive pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na z grijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu, očišćene i narezane paprike i oguljene i na komadiće narezane rajčice i nasjeckani češnjak, Posolite, popaprite, pospite vegetom i pirjajte da povrće potpuno omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno na maslacu pirjajte narezane gljive da potpuno omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Tada gljivama dodajte kiselo vrhnje i vino, lagano izmiješajte ali ne dopustite da zakipi. Na kraju sjedinite pirjane gljive s povrćem i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Gulaš poslužite skuhanim rezancima i zelenom salatom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2) ‹ Gulaš od vrganja najbolji recept Gulaš od vrganja s kobasicama ›
Gljive na ovaj način najčešće spremaju moja baka i mama.

Sastojci:

  • 70 dag miješanih gljiva
  • 2 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • 2 paprike babure
  • 4 rajčice
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 2 žlice bijelog vina
  • 1 grančica peršinovog lista
  • 2 žlice maslaca
  • ulje, vegeta, papar, sol

Priprema:

Gljive pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na z grijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu, očišćene i narezane paprike i oguljene i na komadiće narezane rajčice i nasjeckani češnjak, Posolite, popaprite, pospite vegetom i pirjajte da povrće potpuno omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno na maslacu pirjajte narezane gljive da potpuno omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Tada gljivama dodajte kiselo vrhnje i vino, lagano izmiješajte ali ne dopustite da zakipi. Na kraju sjedinite pirjane gljive s povrćem i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Gulaš poslužite skuhanim rezancima i zelenom salatom.

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)