Grdobina u pečenoj paprici s umakom od rikule
Ako želite nekog očarati spremite mu ovu grdobinu od srca.
SASTAV:
- 60dag grdobine
- 40dag pečene paprike
- 10dag rikule
- 1dcl maslinovog ulja
- 5dag maslaca
- 1 list alganori
- začini
PRIGOTOVLJAVANJE:
Grdobinu filirati i isjeći na komade promjera 2x5cm. Od ostataka napraviti paštetu. Grdobinu marinirati u maslinovom ulju i mirodijama.poslije mariniranja naglo sotirati i ohladiti. Pripremiti filete crvene paprike,premazati paštetom,na sredinu staviti ohlađenu grdobinu i obložiti je paprikom. Po sredini uvezati s trakicom alge. Ohladiti i poslužiti kao hladno predjelo.
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / riba
- Sastojci: začini / paprike / grdobina / rikula / maslac / maslinovo ulje







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...