Fina torta od oraha

Autor: dada   (palac x 4084) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 cijelih jaja 30 dkg prosijanog i samljevenog šećera Dobro izmiješaj i napose u posudu stavi 30 dkg saml­jevenih oraha (mogu biti i lješnjaci), 7 dkg u rumu namočenih mrvica i 2 žlice brašna. Lagano sve zamiješaj, uspi u premazani i obrašnjeni kalup za torte i peci 3/4 sata pri umjerenoj vatri. Kad je sasvim ohlađe­ no, prerezi na polovicu preko sredine i premazi preko sredine marmeladom od kajsija ili kremom od čokolade i opet sve sas­ tavi. Može se prerezati i na 2-3 dijela i puniti kremom. Krema od čokolade: U 1/2 1 hladnog mlijeka stavi 2-4 žlice kakaoa ili 3 štapića omekšane čokolade i miješaj da bude glatko, dodaj 2-3 žlice šećera, stavi na vatru i miješaj dok postane gusto, zatim ohladi i opet miješaj. Napose pjenasto miješaj 25 dkg masla sa 4 velike žlice šećera, te dodaj čokoladnu kremu i 2 žumanjka jedno po jedno. Sve izmiješaj i puni po sredini torte, te tortu još odozgo presvu­ ći i pusti osušiti. Tortu ukrasi prepolovljenim orasima polivenim karamel-šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

Sastojci

  • 8 cijelih jaja
  • 30 dkg prosijanog i samljevenog šećera

Dobro izmiješaj i napose u posudu stavi 30 dkg saml­jevenih oraha (mogu biti i lješnjaci), 7 dkg u rumu namočenih mrvica i 2 žlice brašna.

Lagano sve zamiješaj, uspi u premazani i obrašnjeni kalup za torte i peci 3/4 sata pri umjerenoj vatri. Kad je sasvim ohlađe­ no, prerezi na polovicu preko sredine i premazi preko sredine marmeladom od kajsija ili kremom od čokolade i opet sve sas­ tavi. Može se prerezati i na 2-3 dijela i puniti kremom.

Krema od čokolade:

U 1/2 1 hladnog mlijeka stavi 2-4 žlice kakaoa ili 3 štapića omekšane čokolade i miješaj da bude glatko, dodaj 2-3 žlice šećera, stavi na vatru i miješaj dok postane gusto, zatim ohladi i opet miješaj.

Napose pjenasto miješaj 25 dkg masla sa 4 velike žlice šećera, te dodaj čokoladnu kremu i 2 žumanjka jedno po jedno. Sve izmiješaj i puni po sredini torte, te tortu još odozgo presvu­ ći i pusti osušiti. Tortu ukrasi prepolovljenim orasima polivenim karamel-šećerom.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Torta od oraha i čokolade by monsoon - PROČITAJTE Torta od oraha i čokolade - PROČITAJTE Kolač s keksom i kremom - PROČITAJTE Čoko-čoko-čoko torta - PROČITAJTE