Fina torta od oraha

recepti_bez_slike
8 cijelih jaja 30 dkg prosijanog i samljevenog šećera Dobro izmiješaj i napose u posudu stavi 30 dkg saml­jevenih oraha (mogu biti i lješnjaci), 7 dkg u rumu namočenih mrvica i 2 žlice brašna. Lagano sve zamiješaj, uspi u premazani i obrašnjeni kalup za torte i peci 3/4 sata pri umjerenoj vatri. Kad je sasvim ohlađe­ no, prerezi na polovicu preko sredine i premazi preko sredine marmeladom od kajsija ili kremom od čokolade i opet sve sas­ tavi. Može se prerezati i na 2-3 dijela i puniti kremom. Krema od čokolade: U 1/2 1 hladnog mlijeka stavi 2-4 žlice kakaoa ili 3 štapića omekšane čokolade i miješaj da bude glatko, dodaj 2-3 žlice šećera, stavi na vatru i miješaj dok postane gusto, zatim ohladi i opet miješaj. Napose pjenasto miješaj 25 dkg masla sa 4 velike žlice šećera, te dodaj čokoladnu kremu i 2 žumanjka jedno po jedno. Sve izmiješaj i puni po sredini torte, te tortu još odozgo presvu­ ći i pusti osušiti. Tortu ukrasi prepolovljenim orasima polivenim karamel-šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

Sastojci

  • 8 cijelih jaja
  • 30 dkg prosijanog i samljevenog šećera

Dobro izmiješaj i napose u posudu stavi 30 dkg saml­jevenih oraha (mogu biti i lješnjaci), 7 dkg u rumu namočenih mrvica i 2 žlice brašna.

Lagano sve zamiješaj, uspi u premazani i obrašnjeni kalup za torte i peci 3/4 sata pri umjerenoj vatri. Kad je sasvim ohlađe­ no, prerezi na polovicu preko sredine i premazi preko sredine marmeladom od kajsija ili kremom od čokolade i opet sve sas­ tavi. Može se prerezati i na 2-3 dijela i puniti kremom.

Krema od čokolade:

U 1/2 1 hladnog mlijeka stavi 2-4 žlice kakaoa ili 3 štapića omekšane čokolade i miješaj da bude glatko, dodaj 2-3 žlice šećera, stavi na vatru i miješaj dok postane gusto, zatim ohladi i opet miješaj.

Napose pjenasto miješaj 25 dkg masla sa 4 velike žlice šećera, te dodaj čokoladnu kremu i 2 žumanjka jedno po jedno. Sve izmiješaj i puni po sredini torte, te tortu još odozgo presvu­ ći i pusti osušiti. Tortu ukrasi prepolovljenim orasima polivenim karamel-šećerom.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)