Šarena Uskrsna torta

Autor: toncic.snjezana   (palac x 922) |moji recepti

4
3 jaja 10 dkg šećera 2 vanilin šećera 3 žlice oštog brašna 1 pecilni prašak SMEĐI BISKVIT 3 jaja 10 dkg šećera 2 vanilin šećera 3 žlice oštrog brašna 1 pecilni prašak 3 žlice kakao 1 vrečica pudinga od čokolade ROZI BISKVIT 3 jaja 10 dkg šećera 2 vanilin šećera 3 žlice oštrog brašna 1 pecilni prašak 1 vrečica pudinga od jagode malo ekstrakta od jagode U okruglom modelu ispecite bisvite. Svaki biskvit izrežite na slijedeći način: sredinu izrežite manjom čašom da dobijete puni mali krug, a ostatak izrežite da dobijete još dva koluta (po jednom biskvitu dobivate 3 komada) BIJELA KREMA: 1 litra mlijeka 20 dkg štauba 2 vanilin šećera 4 žlice gusnella 1 margarin za kreme Gusnel i vanilin šećer razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha. Prije nego mlijeko zakipi, pjenjačom umiješajte smjesu u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Kada se ohladi, umiksajte jedan izraženi margarin sa štaub-šećerom. POSTUPAK SLAGANJA TORTE U najveći kolut smeđeg biskvita, uložite manji žuti kolut, a u sredini završite s rozim krugom te premažite bijelom kremom. Tako slažite dok ne iskoristite sve dijelove biskvita. Ostatkom bijele kreme premažite cijelu tortu. Ukrasite po želji. Ja sam odabrala zanimljive žele bombone koje sam rezala na pola i stavljala na način da svaka buduća kriška torte ima svoj ukras. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+949)
Malo igre, malo dobre volje i još malo iskustva i rezultat šarena torta. Efektno izgleda, jednostavno za napraviti, i mljac - mljac okusa!
Uskrsna torta

ŽUTI BISKVIT 

  • 3 jaja
  • 10 dkg šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 3 žlice oštog brašna
  • 1 pecilni prašak

SMEĐI BISKVIT

  • 3 jaja
  • 10 dkg šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 pecilni prašak
  • 3 žlice kakao
  • 1 vrečica pudinga od čokolade

ROZI BISKVIT

  • 3 jaja
  • 10 dkg šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 pecilni prašak
  • 1 vrečica pudinga od jagode
  • malo ekstrakta od jagode

U okruglom modelu ispecite bisvite. Svaki biskvit izrežite na slijedeći način: sredinu izrežite manjom čašom da dobijete puni mali krug, a ostatak izrežite da dobijete još dva koluta (po jednom biskvitu dobivate 3 komada)

BIJELA KREMA:

  • 1 litra mlijeka
  • 20 dkg štauba
  • 2 vanilin šećera
  • 4 žlice gusnella
  • 1 margarin za kreme

Gusnel i vanilin šećer razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha. Prije nego mlijeko zakipi, pjenjačom umiješajte smjesu u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Kada se ohladi, umiksajte jedan izraženi margarin sa štaub-šećerom.

POSTUPAK SLAGANJA TORTE

U najveći kolut smeđeg biskvita, uložite manji žuti kolut, a u sredini završite s rozim krugom te premažite bijelom kremom. Tako slažite dok ne iskoristite sve dijelove biskvita. Ostatkom bijele kreme premažite cijelu tortu. Ukrasite po želji. Ja sam odabrala zanimljive žele bombone koje sam rezala na pola i stavljala na način da svaka buduća kriška torte ima svoj ukras.

Prosjek: 5 (+949)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Zlatibor2011's

Hvala Snježana !
Setih se da možda 2 kašike jogurta ili zejtina mogu takodje da koru oplemene i ovlaže pri samom pečenju ; )))

Prijatno , obavezno je pravim za Uskrs deci !

2
Slika korisnika toncic.snjezana's

Hvala :) Samo mi je žao što mi ne uspijeva učitati sliku kada sam je prerezala jer uistinu jako zgodno izgleda. Ja moram priznati da nije bilo suho, jer mi je od kreme pustilo dosta vlažnosti. Naravno, ako smatrate ili kako Vaši ukućani više vole naravno da možete ili staviti u biskvit ili naknadno prije nego se stavlja fil kreme navlažiti mlijekom ili slično. Lijepi pozdrav <3

3
Slika korisnika Zlatibor2011's

Draga Snježana ,
ovo je divna ideja za šarenu uskršnju tortu ,
samo mi nije jasno kako prašak za puding dodje uz brašno u roze i braon koru , zar neće da ' popije ' svu tečnost koja dolazi samo od 3 jajeta , zar nije mnogo suva kora onda , ne dodje li mleko još u koru ili jogurt da je malo osveži i ovlaži ?
Pozz