Carski kruh

recepti_bez_slike
8 dag badema  17 dag šećera  6 žumanjaka  4 bjelanjka  12 dag brašna  Priprema: Bademe ogulite (kratko ih prokuhajte u vodi da možete skinuti kožicu) i izrežite na rezance. Zatim ih pomiješajte s 1 žlicom šećera, propržite do svijetlosmeđe boje. Kad se ohlade, razdvojite ih. Posebno pjenasto umiješajte žumanjke i preostali šećer, dodajte bademe, brašno i snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u dugoljasti oblik, koji ste namastili i posipali brašnom. Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+366) ‹ Božićni voćni kruh najbolji recept Ciabatta ›
Malo podsjeća na biskupski. Zapravo, kad sam ga prvi put probala mislila sam da je to taj, no kad je prijateljica počela nabrajati sastojke i proceduru, vidjela sam da postoje neke razlike.

Sastojci:

  • 8 dag badema 
  • 17 dag šećera 
  • 6 žumanjaka 
  • 4 bjelanjka 
  • 12 dag brašna 

Priprema:

Bademe ogulite (kratko ih prokuhajte u vodi da možete skinuti kožicu) i izrežite na rezance. Zatim ih pomiješajte s 1 žlicom šećera, propržite do svijetlosmeđe boje. Kad se ohlade, razdvojite ih. Posebno pjenasto umiješajte žumanjke i preostali šećer, dodajte bademe, brašno i snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u dugoljasti oblik, koji ste namastili i posipali brašnom. Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C.

Prosjek: 4 (+366)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)