Viko torta
Sastojci:
- 8 bjelanjaka
- 30 dag šećera u prahu
- 1 vanilin -šećer
- 30 dag lješnjaka
- 10 dag čokolade
- korica limuna i naranče
- pola litre slatkog vrhnja
priprema:
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, umiješajte šećer i još kratko tucite. Pri samom kraju umiješajte pržene mljevene lješnjake, na sitno rezanu čokoladu i koricu limuna i naranče. Smjesu izlijte na namazan i mrvicama posut kalup i pecite na temperaturi od 185°C oko 20 minuta, a zatim na temperaturi od 200°C još oko 20 minuta. Tek drugi dan tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Ako vam u kućanstvu ostane korica limuna ili naranče, dobro je osušite, kratko prokuhajte, sitno nasjeckajte, izmiješajte sa šećerom i ostavite u posudi i na hladnom mjestu da odstoji. Ovako pripremljena korica može se upotrijebiti za pripremanje raznih kolača.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / torta od lješnjaka / viko torta
- Sastojci: bjelanjak / čokolada / limun / lješnjaci / naranča / šećer u prahu / slatko vrhnje / vanilin šećer
Evo kako je to meni uspjelo