Viko torta
Sastojci:
- 8 bjelanjaka
- 30 dag šećera u prahu
- 1 vanilin -šećer
- 30 dag lješnjaka
- 10 dag čokolade
- korica limuna i naranče
- pola litre slatkog vrhnja
priprema:
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, umiješajte šećer i još kratko tucite. Pri samom kraju umiješajte pržene mljevene lješnjake, na sitno rezanu čokoladu i koricu limuna i naranče. Smjesu izlijte na namazan i mrvicama posut kalup i pecite na temperaturi od 185°C oko 20 minuta, a zatim na temperaturi od 200°C još oko 20 minuta. Tek drugi dan tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Ako vam u kućanstvu ostane korica limuna ili naranče, dobro je osušite, kratko prokuhajte, sitno nasjeckajte, izmiješajte sa šećerom i ostavite u posudi i na hladnom mjestu da odstoji. Ovako pripremljena korica može se upotrijebiti za pripremanje raznih kolača.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / torta od lješnjaka / viko torta
- Sastojci: bjelanjak / čokolada / limun / lješnjaci / naranča / šećer u prahu / slatko vrhnje / vanilin šećer







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Evo kako je to meni uspjelo