Viko torta

Autor: mala sonja   (palac x 11959) |moji recepti

0
8 bjelanjaka  30 dag šećera u prahu  1 vanilin -šećer  30 dag lješnjaka  10 dag čokolade korica limuna i naranče  pola litre slatkog vrhnja  priprema: Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, umiješajte šećer i još kratko tucite. Pri samom kraju umiješajte pržene mljevene lješnjake, na sitno rezanu čokoladu i koricu limuna i naranče. Smjesu izlijte na namazan i mrvicama posut kalup i pecite na temperaturi od 185°C oko 20 minuta, a zatim na temperaturi od 200°C još oko 20 minuta. Tek drugi dan tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.  Ako vam u kućanstvu ostane korica limuna ili naranče, dobro je osušite, kratko prokuhajte, sitno nasjeckajte, izmiješajte sa šećerom i ostavite u posudi i na hladnom mjestu da odstoji. Ovako pripremljena korica može se upotrijebiti za pripremanje raznih kolača. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+363)
Ova torta je baš cool.. Čokola, lješnjaci i aroma citrusa, dovoljno za sve kombinacije. Jednostavna za pripremu
Viko torta

Sastojci:

  • 8 bjelanjaka 
  • 30 dag šećera u prahu 
  • 1 vanilin -šećer 
  • 30 dag lješnjaka 
  • 10 dag čokolade
  • korica limuna i naranče 
  • pola litre slatkog vrhnja 

priprema:

Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, umiješajte šećer i još kratko tucite. Pri samom kraju umiješajte pržene mljevene lješnjake, na sitno rezanu čokoladu i koricu limuna i naranče. Smjesu izlijte na namazan i mrvicama posut kalup i pecite na temperaturi od 185°C oko 20 minuta, a zatim na temperaturi od 200°C još oko 20 minuta. Tek drugi dan tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.  Ako vam u kućanstvu ostane korica limuna ili naranče, dobro je osušite, kratko prokuhajte, sitno nasjeckajte, izmiješajte sa šećerom i ostavite u posudi i na hladnom mjestu da odstoji. Ovako pripremljena korica može se upotrijebiti za pripremanje raznih kolača.

Prosjek: 5 (+363)
Link izvora / potpis autora: Foto: Moela
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Moela's

Evo kako je to meni uspjelo

  • torta.jpg