Čokoladni medenjaci

Autor: renata   (palac x 368) |moji recepti

0
1/2 kg meda  10 dag ulja  10 dag šećera  70 dag crnog brašna  30 dag badema  3 dag čokolade  korica limuna cimet  muškatni orah  1 vanilin-šećer  Priprema: U lonac stavite med, ulje i šećer da se na štednjaku sve otopi. Skinite sa štednjaka i umiješajte postepeno brašno, pržene i izrezane bademe, omekšanu čokoladu, limunovu koricu, cimet, malo struganog oraščića i vanilin-šećer. Napravite tijesto, izvadite ga iz lonca i ostavite na dasci da počiva (1 sat). Ohlađeno tijesto razvaljajte 1/2 cm debelo, režite polumjesece i stavite na namazan lim za pečenje peći oko 25 minuta kod temperature od 220°C. Po želji premažite medenjake bijelom glazurom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

  • 1/2 kg meda 
  • 10 dag ulja 
  • 10 dag šećera 
  • 70 dag crnog brašna 
  • 30 dag badema 
  • 3 dag čokolade 
  • korica limuna
  • cimet 
  • muškatni orah 
  • 1 vanilin-šećer 

Priprema:

U lonac stavite med, ulje i šećer da se na štednjaku sve otopi. Skinite sa štednjaka i umiješajte postepeno brašno, pržene i izrezane bademe, omekšanu čokoladu, limunovu koricu, cimet, malo struganog oraščića i vanilin-šećer. Napravite tijesto, izvadite ga iz lonca i ostavite na dasci da počiva (1 sat). Ohlađeno tijesto razvaljajte 1/2 cm debelo, režite polumjesece i stavite na namazan lim za pečenje peći oko 25 minuta kod temperature od 220°C. Po želji premažite medenjake bijelom glazurom.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Lea N's

Stavim i malo klinčića, a bademe baš nisam imala običaj miješati u medenjake!

ovo su moji recepti, lea