Salata - pečeni slatki krumpir, brokula i mrkva

Za salatu: ½ već pečenog slatkog krumpira, narezanog na komade 1 velika mrkva, guljačem povrća naribana na tanke vrpce 100 g sirovih ili već skuhanih cvjetova brokule, natrganih 2 mlada luka, narezana šaka svježeg peršina šaka pinjola Za preljev pomiješajte: 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 žličicu jabučnog octa prstohvat soli i papra Vegetarijanska inačica: Dodajte 50 g sira, primjerice kozjeg sira, plemenitog sira. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

Za salatu:

  • ½ već pečenog slatkog krumpira, narezanog na komade
  • 1 velika mrkva, guljačem povrća naribana na tanke vrpce
  • 100 g sirovih ili već skuhanih cvjetova brokule, natrganih
  • 2 mlada luka, narezana
  • šaka svježeg peršina
  • šaka pinjola

Za preljev pomiješajte:

  • 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličicu jabučnog octa
  • prstohvat soli i papra

Vegetarijanska inačica:

  • Dodajte 50 g sira, primjerice kozjeg sira, plemenitog sira.
Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)