Salata pečeni slatki krumpir, kvinoja i svježi kravlji sir

Sastojci:
Za salatu:
- 50 g raštike, natrgane
- 100 g već skuhane crvene kvinoje
- ½ već pečenog slatkog krumpira, narezanog na komade
- 2 žlice svježeg kravljeg sira
- šaka svježeg peršina
Za preljev pomiješajte:
- 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 žličicu jabučnog octa
- prstohvat soli i papra
Peskaterijanska inačica:
- Umjesto kravljeg sira, stavite 50 g dimljene skuše ili lososa.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"

Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
- Vaše oznake (tagovi): proljetna salata / vegetarijanska salata
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |