Salata cvjetača, mahune i špinat

Za salatu: 50 g mladog špinata 100 g cvjetova cvjetače, narezanih na komade 100 g već skuhanih mahuna šaka pinjola 50 g tvrdog ovčjeg sira naribanogna listiće šaka svježeg bosiljka Za preljev pomiješajte: 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 žličicu balzamičnog octa 2 žlice klasičnog pesta prstohvat soli i papra Mesna inačica: Dodajte 50 g pečene piletine ili govedine, ili šunku. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

Za salatu:

  • 50 g mladog špinata
  • 100 g cvjetova cvjetače, narezanih na komade
  • 100 g već skuhanih mahuna
  • šaka pinjola
  • 50 g tvrdog ovčjeg sira naribanogna listiće
  • šaka svježeg bosiljka

Za preljev pomiješajte:

  • 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličicu balzamičnog octa
  • 2 žlice klasičnog pesta
  • prstohvat soli i papra

Mesna inačica:

  • Dodajte 50 g pečene piletine ili govedine, ili šunku.
No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Salata - Bijeli grah, tvrdi ovčji sir, pinjoli i potočarka -... Salata - ječam, gljive i mahune - PROČITAJTE Salata - pečena piletina, pir i brokula - PROČITAJTE Salata - plemeniti sir, jabuka, cvjetača i orasi - PROČITAJTE Salata - bijeli grah, tikvica i pesto - PROČITAJTE