Salata - bijeli grah, tikvica i pesto

Za salatu: 1 tikvica, naribane na tanke rezance 100 g bijeloga graha u konzervi 2 mlada luka, tanko narezana šaka pinjola šaka svježeg bosiljka Za preljev pomiješajte: 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 žličicu balzamičnog octa prstohvat soli i papra 2 žlice sirovog zelenog pesta Vegetarijanska inačica: Dodajte parmezan nariban na listiće i upotrijebite tradicionalni pesto. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

Za salatu:

  • 1 tikvica, naribane na tanke rezance
  • 100 g bijeloga graha u konzervi
  • 2 mlada luka, tanko narezana
  • šaka pinjola
  • šaka svježeg bosiljka

Za preljev pomiješajte:

  • 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličicu balzamičnog octa
  • prstohvat soli i papra
  • 2 žlice sirovog zelenog pesta

Vegetarijanska inačica:

  • Dodajte parmezan nariban na listiće i upotrijebite tradicionalni pesto.
Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Salata - Bijeli grah, tvrdi ovčji sir, pinjoli i potočarka -... Salata cvjetača, mahune i špinat - PROČITAJTE Salata - pečeni slatki krumpir, brokula i mrkva - PROČITAJTE Salata - koromač, brokula, nar i humus - PROČITAJTE Salata - pečena piletina, pir i brokula - PROČITAJTE