Puding

Autor: tatjana   (palac x 19020) |moji recepti

0
3,5 dcl mlijeka 8 dkg malsaca 12 dkg brašna 12 dkg čokolade 4 dkg šećera 6 žumanjaka snijeg od 6 bjelanjaka 10 dkg šećera 2 dcl slatkog vrhnja za ukrašavanje Priprema U mlijeko se stavi čokolada i maslac da se otope, a kad mlijeko zavrije doda se brašno. Smjesu neprestance mješati i kuhati na umjerenoj vatri dok se više ne lijepi na žlicu kojom se miješa, pa maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Kad se smjesa više nije vruća, dodaje se jedan po jedan žumanjak, šećer i na kraju lagano umuti snijeg od bjelanjaka. Staviti smjesu u kalup (ili manje vatrostalne oblike za posluživanje) koji ste pretodno namastili i posuli mrvicama. Drugi lonac napuniti vodom otprilike četvrtinu pa kad voda zavrije staviti kalup i kuhati otprilike sat vremena. Treba paziti na vodu iz parne kupelji i dolivati vruću vodu (jer voda iz kupelji isparava) kako bi puding uvijek bio tri četvrtine u vodi. Puding ohladiti, pa poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3) BONET (pijemontski puding) Domaći vanili puding PUDING OD ORAHA KUHAN U VINU Čokoladni puding BONET (pijemontski puding) ›
Iako je to danas teško povjerovati, puding se brzo i jednostavno može napraviti i bez kupovnog praška iz vrećice.
puding od čokolade

Priprema pudigna kako su ga radile naše bake bit će jednako brza, a ipak bogatijeg i aromatičnijeg okusa. Ono što stigne u paketiću iz dućana, morat ćete vagnuti sami i potruditi se puding prokuhati u vodenoj kupelji što je jedina razlika u složenosti pripreme, ali ćete zato umjesto običnog pudinga dobiti vrhunsku slasticu. 

Priprema pudigna kako su ga radile naše bake bit će jednako brza, a ipak bogatijeg i aromatičnijeg okusa. Ono što stigne u paketiću iz dućana, morat ćete vagnuti sami i potruditi se puding prokuhati u vodenoj kupelji što je jedina razlika u složenosti pripreme, ali ćete zato umjesto običnog pudinga dobiti vrhunsku slasticu. 

Sastojci

  • 3,5 dcl mlijeka
  • 8 dkg malsaca
  • 12 dkg brašna
  • 12 dkg čokolade
  • 4 dkg šećera
  • 6 žumanjaka snijeg od 6 bjelanjaka
  • 10 dkg šećera
  • 2 dcl slatkog vrhnja za ukrašavanje

Priprema

U mlijeko se stavi čokolada i maslac da se otope, a kad mlijeko zavrije doda se brašno. Smjesu neprestance mješati i kuhati na umjerenoj vatri dok se više ne lijepi na žlicu kojom se miješa, pa maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Kad se smjesa više nije vruća, dodaje se jedan po jedan žumanjak, šećer i na kraju lagano umuti snijeg od bjelanjaka. Staviti smjesu u kalup (ili manje vatrostalne oblike za posluživanje) koji ste pretodno namastili i posuli mrvicama. Drugi lonac napuniti vodom otprilike četvrtinu pa kad voda zavrije staviti kalup i kuhati otprilike sat vremena. Treba paziti na vodu iz parne kupelji i dolivati vruću vodu (jer voda iz kupelji isparava) kako bi puding uvijek bio tri četvrtine u vodi. Puding ohladiti, pa poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika petra's

Super, da, zašto bi bilo umjetno kad možemo same puding napraviti! Ovaj naš domaći puding možemo onda koristiti i za sve kolače u koje inače ide puding, jel? kakao netrebamo dodati?
Ako želimo vanilijuk isto kuhamo u mlijeku?Sorry na puno pitanja i hvala ;)