PUDING OD ORAHA KUHAN U VINU

recepti_bez_slike
6 žumanjaka i 15 dkg sitnog šećera pjenasto umuti, te dodaj 5 dkg biskvita u mrvicama, 5 dkg samljevenih oraha te na kraju ulupani snijeg od 6 bjelanjaka. Priprema Namazi kalup maslom, pospi tucanim pecivom, sipaj smje­su u kalup i peci u pećnici. Pečeni puding izvadi iz kalupa i ostavi da se ohladi. 1/2l  bijelog vina zasladi po ukusu te dodaj cimeta, karanfilića i naribane limunove kore. Prokuhaj, povadi mirišljave dodatke iz vina, te u vino spusti ohlađeni puding da se kuha i tako upije što veću količinu vina. Kad vina skoro nestane, pažljivo izvadi puding, stavi ga na staklenu posudu i ostatak vina prelij preko pudinga. Služi se toplo. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+502) ‹ Domaći vanili puding najbolji recept Čokoladni puding ›
Sinjski puding

Sastojci

6 žumanjaka i 15 dkg sitnog šećera pjenasto umuti, te dodaj 5 dkg biskvita u mrvicama, 5 dkg samljevenih oraha te na kraju ulupani snijeg od 6 bjelanjaka.

Priprema

Namazi kalup maslom, pospi tucanim pecivom, sipaj smje­su u kalup i peci u pećnici. Pečeni puding izvadi iz kalupa i ostavi da se ohladi.

1/2l  bijelog vina zasladi po ukusu te dodaj cimeta, karanfilića i naribane limunove kore. Prokuhaj, povadi mirišljave dodatke iz vina, te u vino spusti ohlađeni puding da se kuha i tako upije što veću količinu vina. Kad vina skoro nestane, pažljivo izvadi puding, stavi ga na staklenu posudu i ostatak vina prelij preko pudinga. Služi se toplo.

Prosjek: 4 (+502)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)