6 žumanjaka i 15 dkg sitnog šećera pjenasto umuti, te dodaj 5 dkg biskvita u mrvicama, 5 dkg samljevenih oraha te na kraju ulupani snijeg od 6 bjelanjaka.
Priprema
Namazi kalup maslom, pospi tucanim pecivom, sipaj smjesu u kalup i peci u pećnici. Pečeni puding izvadi iz kalupa i ostavi da se ohladi.
1/2l bijelog vina zasladi po ukusu te dodaj cimeta, karanfilića i naribane limunove kore. Prokuhaj, povadi mirišljave dodatke iz vina, te u vino spusti ohlađeni puding da se kuha i tako upije što veću količinu vina. Kad vina skoro nestane, pažljivo izvadi puding, stavi ga na staklenu posudu i ostatak vina prelij preko pudinga. Služi se toplo.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+502)
‹ Domaći vanili puding
najbolji recept
Čokoladni puding ›
Sastojci
6 žumanjaka i 15 dkg sitnog šećera pjenasto umuti, te dodaj 5 dkg biskvita u mrvicama, 5 dkg samljevenih oraha te na kraju ulupani snijeg od 6 bjelanjaka.
Priprema
Namazi kalup maslom, pospi tucanim pecivom, sipaj smjesu u kalup i peci u pećnici. Pečeni puding izvadi iz kalupa i ostavi da se ohladi.
1/2l bijelog vina zasladi po ukusu te dodaj cimeta, karanfilića i naribane limunove kore. Prokuhaj, povadi mirišljave dodatke iz vina, te u vino spusti ohlađeni puding da se kuha i tako upije što veću količinu vina. Kad vina skoro nestane, pažljivo izvadi puding, stavi ga na staklenu posudu i ostatak vina prelij preko pudinga. Služi se toplo.