Pijana nevjesta
SASTOJCI.ZA BISKVIT:
- 9 žlica brašna
- 9 žlica šećera
- 3 žlice mlijeka
- 3 jaja
- 1 vrećica praška za pecivo
- 5 žlica ulja
- 4 žlice kakao
- 1 vrećica vanilin šećera
ZA PRELJEV:
- 400 ml mlijeka
- 5 žlica šećera
- 50 ml ruma
ZA KREMU:
- 2 vrećice praška za puding od čokolade
- 1,5 l mlijeka
- 3 vrećice praška za puding od vanilije
- 10žlica šećera
ZA UKRAŠAVANJE:
- 300 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
Pripremamo biskvit. Miješamo mikserom jaja,postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer te miješamo dok se šećer ne rastopi. Miješajući žlicom dodajemo ulje,mlijeko i izmješamo.Dodamo brašno pomješano s praškom za pecivo,kakao i sjedinimo sastojke. Stavimo smjesu u okrugli kalup za pečenje premazan maslacem.Stavimo kalup u pećnicuzagrijanu na 200 stupnjeva i pečemo 30 minuta.
PRIPREMA PRELJEVA
Kuhamo mlijeko ,šećer i rum dok se šećer ne rastopi. Ohlađenim preljevom prelijemo ispečen i ohlađeni biskvit u kalupu.
PRIPREMA KREME
Pjenjačom sjedinimo 300ml mlijeka i prešak za puding od vanilije .Razmekšani puding kuhamo u 600ml zavrelog mlijeka u koje smo dodali 5 žlica šećere.Vreli puding stavimo na biskvit u kalupu.
Pjenjačom sjadinimo 200 ml mlijeka i prašak za puding od čokolade. Razmekšani puding skuhamo u 400ml vrelog mlijeka u koje smo dodali 5 žlica šećera.Vreli puding stavimo iznad pudinga od vanilije u kalupu.Ostavimo da se puding ohladi i torta stisne.Nakon toga uklonimo stranice kalupa.
Miješamo mikserom slatko vrhnje dok šlag ne dobije potrbnu čvrtoću,a zatim šlagom punimo kuharsku špricu i ukrasimo Pijanu nevjestu.
Tortu možemo dekorirati sa čokoladnim preljevom.
- Sastojci: biskvit / jaja / kakao / mlijeko / puding od čokolade / puding od vanilije / rum / slatko vrhnje / ulje