5 dag maslaca
7 dag šećera
5 dag brašna
3 dl mlijeka
4 jaja
štapić vanilije
Postupak pripreme
U rastopljeni maslac umiješajte brašno, šećer, mlijeko i 1/2 štapića vanilije. Kuhajte na malom plamenu stalno miješajući dok ne dobijete gustu jednoliku kašu i nastavite miješati dok se masa ne ohladi. Sad joj dodajte jedan po jedan žumanjak i čvrsti snijeg od 4 bjelanjaka. Oblik za puding izmažite maslacem, posipajte brašnom i u nj istresite gornju masu.?Kuhajte na pari oko 3/4 sata. Nakon toga istresite puding na tanjur, posipajte ga ribanom čokoladom i poslužite toplog.
Napomena: ovaj se puding može poslužiti i s prelivom od čokolade.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.5 (+2)
‹ BONET (pijemontski puding)
najbolji recept
PUDING OD ORAHA KUHAN U VINU ›
Sastojci
- 5 dag maslaca
- 7 dag šećera
- 5 dag brašna
- 3 dl mlijeka
- 4 jaja
- štapić vanilije
Postupak pripreme
U rastopljeni maslac umiješajte brašno, šećer, mlijeko i 1/2 štapića vanilije. Kuhajte na malom plamenu stalno miješajući dok ne dobijete gustu jednoliku kašu i nastavite miješati dok se masa ne ohladi. Sad joj dodajte jedan po jedan žumanjak i čvrsti snijeg od 4 bjelanjaka. Oblik za puding izmažite maslacem, posipajte brašnom i u nj istresite gornju masu.?Kuhajte na pari oko 3/4 sata. Nakon toga istresite puding na tanjur, posipajte ga ribanom čokoladom i poslužite toplog.
Napomena: ovaj se puding može poslužiti i s prelivom od čokolade.