Domaći vanili puding

recepti_bez_slike
5 dag maslaca 7 dag šećera 5 dag brašna 3 dl mlijeka 4 jaja štapić vanilije Postupak pripreme U rastopljeni maslac umiješajte brašno, šećer, mlijeko i 1/2 štapića vanilije. Kuhajte na malom plamenu stalno miješajući dok ne dobijete gustu jednoliku kašu i nastavite miješati dok se masa ne ohladi. Sad joj dodajte jedan po jedan žumanjak i čvrsti snijeg od 4 bjelanjaka. Oblik za puding izmažite maslacem, posipajte brašnom i u nj istresite gornju masu.?Kuhajte na pari oko 3/4 sata. Nakon toga istresite puding na tanjur, posipajte ga ribanom čokoladom i poslužite toplog. Napomena: ovaj se puding može poslužiti i s prelivom od čokolade. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2) ‹ BONET (pijemontski puding) najbolji recept PUDING OD ORAHA KUHAN U VINU ›

Sastojci

  • 5 dag maslaca
  • 7 dag šećera
  • 5 dag brašna
  • 3 dl mlijeka
  • 4 jaja
  • štapić vanilije

Postupak pripreme

U rastopljeni maslac umiješajte brašno, šećer, mlijeko i 1/2 štapića vanilije. Kuhajte na malom plamenu stalno miješajući dok ne dobijete gustu jednoliku kašu i nastavite miješati dok se masa ne ohladi. Sad joj dodajte jedan po jedan žumanjak i čvrsti snijeg od 4 bjelanjaka. Oblik za puding izmažite maslacem, posipajte brašnom i u nj istresite gornju masu.?Kuhajte na pari oko 3/4 sata. Nakon toga istresite puding na tanjur, posipajte ga ribanom čokoladom i poslužite toplog.

Napomena: ovaj se puding može poslužiti i s prelivom od čokolade.

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)