BONET (pijemontski puding)

Za puding: 375 ml mlijeka 3 velika jajeta 115 g šećera 40 ml vode 25 g nezaslađenoga kakaa u prahu 5 ml ruma 75 g amaretta Za karamelu: 100g šećera 25 ml vode Priprema: Zagrijte pećnicu na 160 °C. U lonac stavite šećer i vodu i kuhajte ih na umjerenoj vatri dok tekućina ne postane tamnožuta, a zatim je ulijte u jedan veliki kalup ili više malih i ostavite da se ohladi. U drugome loncu zakuhajte mlijeko. Za to vrijeme, stavite amarette između dvaju komada papira za pečenje i zgnječite ih valjkom za valjanje tijesta tako da dobijete mrvice. Stavite jaja i šećer u zdjelu pa ih pjenasto umutite, a zatim dodajte kakao, mrvice amaretta i rum. Prelijte kipućim mlijekom pa ulijte u karamelizirane kalupe. Stavite kalupe u duboki lim za pečenje i ulijte dovoljno vruće vode da doseže do polovice kalupa. Pecite u pećnici otprilike 45 minuta. Stavite kalupe u hladnjak na barem 2 sata prije nego što iz njih izvadite pudinge.      Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Puding najbolji recept Domaći vanili puding ›
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

Za puding:

  • 375 ml mlijeka
  • 3 velika jajeta
  • 115 g šećera
  • 40 ml vode
  • 25 g nezaslađenoga kakaa u prahu
  • 5 ml ruma
  • 75 g amaretta

Za karamelu:

  • 100g šećera
  • 25 ml vode

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 °C. U lonac stavite šećer i vodu i kuhajte ih na umjerenoj vatri dok tekućina ne postane tamnožuta, a zatim je ulijte u jedan veliki kalup ili više malih i ostavite da se ohladi. U drugome loncu zakuhajte mlijeko. Za to vrijeme, stavite amarette između dvaju komada papira za pečenje i zgnječite ih valjkom za valjanje tijesta tako da dobijete mrvice. Stavite jaja i šećer u zdjelu pa ih pjenasto umutite, a zatim dodajte kakao, mrvice amaretta i rum. Prelijte kipućim mlijekom pa ulijte u karamelizirane kalupe. Stavite kalupe u duboki lim za pečenje i ulijte dovoljno vruće vode da doseže do polovice kalupa. Pecite u pećnici otprilike 45 minuta. Stavite kalupe u hladnjak na barem 2 sata prije nego što iz njih izvadite pudinge. 

 

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Deserti – Academia Barilla "
Talijanske slastice za istinske sladokusce.
Gotovo svi deserti u ovoj knjizi najbolje su od svake regije, deserti koji su s godinama prerasli u poslastice cijeloga talijanskog naroda – poput cannola – remek-djela sicilijanskoga umijeća izrade slatkoga tijesta; izvorne pastiere – uskršnje pite, jednoga od napuljskih simbola sreće; rustikalne sbrisolone – mrvičastoga kolača od badema, neprikosnovenoga ponosa Mantove; i krepkoga pijemontskoga boneta, čvrstoga pudinga od amaretta.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Deserti – Academia Barilla
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)