250 g maslaca
300 g brašna
30 g smeđeg šećera
40 g kakaa u prahu
Rukama sve izradite, prvo umijesiti maslac i šećer, a zatim brašno i kakao.
Po želji možete staviti kokos, mljevene lješnjake (rukom, jedna šaka) i ne zaboravite malo ljubavi.
Tijesto stavite u hladnjak. Nakon toga ga razvaljajte između dva masna papira, na željenu debljinu (2 cm).
Sastojci za kekse:
250 g maslaca
300 g brašna
30 g smeđeg šećera
40 g kakaa u prahu
Rukama sve izradite, prvo umijesiti maslac i šećer, a zatim brašno i kakao.
Po želji možete staviti kokos, mljevene lješnjake (rukom, jedna šaka) i ne zaboravite malo ljubavi.
Tijesto stavite u hladnjak. Nakon toga ga razvaljajte između dva masna papira, na željenu debljinu (2 cm).
Stavite u pećnicu 30 - 45 minuta, na 180°C - što ovisi o debljini razvaljanog tijesta
Po želji kekse možete narezati prije pečenja, na pravokutnike, štapiće ili kalupom nekog oblika (ja sam rezala nakon pečenja na pravokutnike).
Uživajte!
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
...ljubavni keksi....sretno Valentinovo!
Sastojci za kekse:
- 250 g maslaca
- 300 g brašna
- 30 g smeđeg šećera
- 40 g kakaa u prahu
Rukama sve izradite, prvo umijesiti maslac i šećer, a zatim brašno i kakao.
Po želji možete staviti kokos, mljevene lješnjake (rukom, jedna šaka) i ne zaboravite malo ljubavi.
Tijesto stavite u hladnjak. Nakon toga ga razvaljajte između dva masna papira, na željenu debljinu (2 cm).
Sastojci za kekse:
- 250 g maslaca
- 300 g brašna
- 30 g smeđeg šećera
- 40 g kakaa u prahu
Rukama sve izradite, prvo umijesiti maslac i šećer, a zatim brašno i kakao.
Po želji možete staviti kokos, mljevene lješnjake (rukom, jedna šaka) i ne zaboravite malo ljubavi.
Tijesto stavite u hladnjak. Nakon toga ga razvaljajte između dva masna papira, na željenu debljinu (2 cm).
Stavite u pećnicu 30 - 45 minuta, na 180°C - što ovisi o debljini razvaljanog tijesta
Po želji kekse možete narezati prije pečenja, na pravokutnike, štapiće ili kalupom nekog oblika (ja sam rezala nakon pečenja na pravokutnike).
Uživajte!