Sladoled od čokolade
Sastojci:
Za 4 osobe:
- 500 ml mlijeka
- 150 g šećera
- 50 g nezaslađenoga kakaa u prahu
- Žutanjak 3 velika jajeta
- 10 g tamne čokolade, nasjeckane
Priprema:
U loncu zagrijte mlijeko na 45 °C; temperaturu provjerite kuhinjskim
termometrom. U zdjeli pjenjačom pomiješajte šećer i kakao, a zatim dobivenu
smjesu uspite u mlijeko i ponovo dobro promiješajte. Zagrijte smjesu na 65 °C,
pjenjačom umutite žutanjke i kuhajte, miješajući, 10 sekunda. Dodajte tamnu
čokoladu i miješajte dok se ne rastopi. Naglo ohladite smjesu na temperaturu od
4 °C – stavite je u posudu i uronite u zdjelu ledene vode – a zatim stavite u
hladnjak na 6 sati. Izvadite smjesu iz hladnjaka te je stavite u aparat za pravljenje
sladoleda da se zamrzne prema uputama proizvođača. Stavite sladoled u
hermetičnu posudu pa u zamrzivač.
Talijanske slastice za istinske sladokusce.Gotovo svi deserti u ovoj knjizi najbolje su od svake regije, deserti koji su s godinama prerasli u poslastice cijeloga talijanskog naroda – poput cannola – remek-djela sicilijanskoga umijeća izrade slatkoga tijesta; izvorne pastiere – uskršnje pite, jednoga od napuljskih simbola sreće; rustikalne sbrisolone – mrvičastoga kolača od badema, neprikosnovenoga ponosa Mantove; i krepkoga pijemontskoga boneta, čvrstoga pudinga od amaretta.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Deserti – Academia Barilla
" target="_blank">ACADEMIA BARILLA deserti
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...