Zagorska patka 0,30 Kg
Sol 0,002 Kg
Med 0,01 Kg
Hajdina Kaša 0,02 Kg
Tikvice 0,005 Kg
Šumske gljive 0,05 Kg
Mrkva 0,002Kg
Cikla 0,002 kg
Maslac 0,03 Kg
Aceto Balsamico 0,01L
Vino crno 0,02L
Vodena kreša
Priprema:
Pačja prsa posolimo i mariniramo domaćim cvjetnim medom. Tako pripremljena prsa stavimo da se popeku na maslacu i zatim umotamo u foliju te pečemo u pećnici oko 10 minuta na 170 stupnjeva.
Batak otkoštimo i posolimo te napunimo hajdinom kašom koju smo lagano propirjali s tikvicama i šumskim gljivama. Batak opečemo na maslacu te stavimo u foliju i pečemo u pećnici dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pečeni batak stavimo na reducirani umak od vina i Aceto Balsamika. Mrkvu i ciklu narežemo na sitne trakice i prepržimo na vrućoj masnoći. Tanjur ukrasimo vodenom krešom.
Sastojci za domeće mlince sa špinatom:
Pšenično glatko brašno 0,05 Kg
Svježi špinat 0,01 Kg
Sol 0,0002 Kg
Jaja 1 Kom
Voda 0,02L
Priprema:
Špinat kratko prokuhamo u slanoj vodi te ga ocijedimo. Zatim ga sitno nasjeckamo i dodamo u brašno u koje smo dodali jaje, sol i vodu. Sve zajedno dobro promijesimo dok ne dobijemo glatku masu. Tijesto podijelimo na jednake kuglice i razvaljamo na tanke mlince koje stavimo peći na roštilj. Dok ih pečemo moramo ih okretat kako bi dobile žarku boju na obadvije strane.
Sastojci za pjenicu od Tepke kruške:
Tepka kruška 0,15 Kg
Pjenušac 0,03 Kg
Limun 0,01 L
Jaje 1 Kom
Šećer 0,01 Kg
Priprema:
Krušku ogulimo i kuhamo u vrućoj vodi u koju smo prethodno stavili limun. Kada je kuhano ocijedimo i dobro izmiksamo. Na kraju dodamo pjenušac i jaje te sve zajedno prokuhamo na pari uz miješanje s pjenjaćom,kako bi dobili laganu pjenicu.
Sastojci za pire od buće:
Buća 0,10 Kg
Slatko vrhnje 0,01 L
Sol 0,0001Kg
Maslac 0,0001 Kg
Priprema:
Buću kuhamo dok ne omekša, zatim je izmiksamo. U tako pripremljenu smjesu dodamo slatko vrhnje, maslac i malo soli.
Sastojci za hrskava pločica od parmezana:
Parmezan 0,01Kg
Priprema:
Na vruću tavu stavimo sir i pričekamo do 2 minute dok se ne rastopi. Rastopljeni sir oblikujmo lopaticom.
Sastojci za prepečeni mladi kukuruz:
Kukuruz 1 Kom
Maslac 0,05Kg
Priprema:
Na tavi zagrijemo maslac te stavimo kukuruz i pečemo dok ne dobi rumenu boju.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci za patku:
- Zagorska patka 0,30 Kg
- Sol 0,002 Kg
- Med 0,01 Kg
- Hajdina Kaša 0,02 Kg
- Tikvice 0,005 Kg
- Šumske gljive 0,05 Kg
- Mrkva 0,002Kg
- Cikla 0,002 kg
- Maslac 0,03 Kg
- Aceto Balsamico 0,01L
- Vino crno 0,02L
- Vodena kreša
Priprema:
Pačja prsa posolimo i mariniramo domaćim cvjetnim medom. Tako pripremljena prsa stavimo da se popeku na maslacu i zatim umotamo u foliju te pečemo u pećnici oko 10 minuta na 170 stupnjeva.
Batak otkoštimo i posolimo te napunimo hajdinom kašom koju smo lagano propirjali s tikvicama i šumskim gljivama. Batak opečemo na maslacu te stavimo u foliju i pečemo u pećnici dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pečeni batak stavimo na reducirani umak od vina i Aceto Balsamika. Mrkvu i ciklu narežemo na sitne trakice i prepržimo na vrućoj masnoći. Tanjur ukrasimo vodenom krešom.
Sastojci za domeće mlince sa špinatom:
- Pšenično glatko brašno 0,05 Kg
- Svježi špinat 0,01 Kg
- Sol 0,0002 Kg
- Jaja 1 Kom
- Voda 0,02L
Priprema:
Špinat kratko prokuhamo u slanoj vodi te ga ocijedimo. Zatim ga sitno nasjeckamo i dodamo u brašno u koje smo dodali jaje, sol i vodu. Sve zajedno dobro promijesimo dok ne dobijemo glatku masu. Tijesto podijelimo na jednake kuglice i razvaljamo na tanke mlince koje stavimo peći na roštilj. Dok ih pečemo moramo ih okretat kako bi dobile žarku boju na obadvije strane.
Sastojci za pjenicu od Tepke kruške:
- Tepka kruška 0,15 Kg
- Pjenušac 0,03 Kg
- Limun 0,01 L
- Jaje 1 Kom
- Šećer 0,01 Kg
Priprema:
Krušku ogulimo i kuhamo u vrućoj vodi u koju smo prethodno stavili limun. Kada je kuhano ocijedimo i dobro izmiksamo. Na kraju dodamo pjenušac i jaje te sve zajedno prokuhamo na pari uz miješanje s pjenjaćom,kako bi dobili laganu pjenicu.
Sastojci za pire od buće:
- Buća 0,10 Kg
- Slatko vrhnje 0,01 L
- Sol 0,0001Kg
- Maslac 0,0001 Kg
Priprema:
Buću kuhamo dok ne omekša, zatim je izmiksamo. U tako pripremljenu smjesu dodamo slatko vrhnje, maslac i malo soli.
Sastojci za hrskava pločica od parmezana:
Priprema:
Na vruću tavu stavimo sir i pričekamo do 2 minute dok se ne rastopi. Rastopljeni sir oblikujmo lopaticom.
Sastojci za prepečeni mladi kukuruz:
- Kukuruz 1 Kom
- Maslac 0,05Kg
Priprema:
Na tavi zagrijemo maslac te stavimo kukuruz i pečemo dok ne dobi rumenu boju.
Link izvora / potpis autora: Mirko Ljubić, Restoran Dvorac Mihanović