Vesela jesenska patka

Sastojci za patku:
- Zagorska patka 0,30 Kg
- Sol 0,002 Kg
- Med 0,01 Kg
- Hajdina Kaša 0,02 Kg
- Tikvice 0,005 Kg
- Šumske gljive 0,05 Kg
- Mrkva 0,002Kg
- Cikla 0,002 kg
- Maslac 0,03 Kg
- Aceto Balsamico 0,01L
- Vino crno 0,02L
- Vodena kreša
Priprema:
Pačja prsa posolimo i mariniramo domaćim cvjetnim medom. Tako pripremljena prsa stavimo da se popeku na maslacu i zatim umotamo u foliju te pečemo u pećnici oko 10 minuta na 170 stupnjeva.
Batak otkoštimo i posolimo te napunimo hajdinom kašom koju smo lagano propirjali s tikvicama i šumskim gljivama. Batak opečemo na maslacu te stavimo u foliju i pečemo u pećnici dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pečeni batak stavimo na reducirani umak od vina i Aceto Balsamika. Mrkvu i ciklu narežemo na sitne trakice i prepržimo na vrućoj masnoći. Tanjur ukrasimo vodenom krešom.
Sastojci za domeće mlince sa špinatom:
- Pšenično glatko brašno 0,05 Kg
- Svježi špinat 0,01 Kg
- Sol 0,0002 Kg
- Jaja 1 Kom
- Voda 0,02L
Priprema:
Špinat kratko prokuhamo u slanoj vodi te ga ocijedimo. Zatim ga sitno nasjeckamo i dodamo u brašno u koje smo dodali jaje, sol i vodu. Sve zajedno dobro promijesimo dok ne dobijemo glatku masu. Tijesto podijelimo na jednake kuglice i razvaljamo na tanke mlince koje stavimo peći na roštilj. Dok ih pečemo moramo ih okretat kako bi dobile žarku boju na obadvije strane.
Sastojci za pjenicu od Tepke kruške:
- Tepka kruška 0,15 Kg
- Pjenušac 0,03 Kg
- Limun 0,01 L
- Jaje 1 Kom
- Šećer 0,01 Kg
Priprema:
Krušku ogulimo i kuhamo u vrućoj vodi u koju smo prethodno stavili limun. Kada je kuhano ocijedimo i dobro izmiksamo. Na kraju dodamo pjenušac i jaje te sve zajedno prokuhamo na pari uz miješanje s pjenjaćom,kako bi dobili laganu pjenicu.
Sastojci za pire od buće:
- Buća 0,10 Kg
- Slatko vrhnje 0,01 L
- Sol 0,0001Kg
- Maslac 0,0001 Kg
Priprema:
Buću kuhamo dok ne omekša, zatim je izmiksamo. U tako pripremljenu smjesu dodamo slatko vrhnje, maslac i malo soli.
Sastojci za hrskava pločica od parmezana:
- Parmezan 0,01Kg
Priprema:
Na vruću tavu stavimo sir i pričekamo do 2 minute dok se ne rastopi. Rastopljeni sir oblikujmo lopaticom.
Sastojci za prepečeni mladi kukuruz:
- Kukuruz 1 Kom
- Maslac 0,05Kg
Priprema:
Na tavi zagrijemo maslac te stavimo kukuruz i pečemo dok ne dobi rumenu boju.
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa / jela od peradi
- Sastojci: pačja prsa / aceto balsamico / gljive / cikla / vino / tikvice / kukuruz / maslac / slatko vrhnje / med / sir / limun / parmezan / jaja








Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...