Ukiseljene pečene paprike

recepti_bez_slike
za 2 tegle od 1 litre:   paprike narezane na ploške 7,5 dl maslinovog ulja 1 žličica soli 1 grančica ružmarina par listića kadulje 8 češnjeva češnjaka 1,25 dl bijelog vinskog octa 2,5 dl prirodnog jabučnog octa ulje za prženje 2 staklenke od 1 litre Priprema: Oprane i očišćene paprike narežite na šire ploške. Pomiješajte maslinovo ulje sa solju, ružmarinom, kaduljom i oguljenim česnjakom pa ga postepeno zagrijavajte do oko 90°C. Ohladite i na jako ugrijanome ulju u tavi brzo i jako popržite narezane paprike. Zalijte ih s obje vrste octa, zatim paprike i ocat rasporedite u pripremljene staklenke. Dopunite ih mlakim uljem i odmah zatvorite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1) ‹ Salata od pečenih rog paprika najbolji recept

Sastojci:

za 2 tegle od 1 litre:

 

  • paprike narezane na ploške
  • 7,5 dl maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 grančica ružmarina
  • par listića kadulje
  • 8 češnjeva češnjaka
  • 1,25 dl bijelog vinskog octa
  • 2,5 dl prirodnog jabučnog octa
  • ulje za prženje
  • 2 staklenke od 1 litre

Priprema:

Oprane i očišćene paprike narežite na šire ploške. Pomiješajte maslinovo ulje sa solju, ružmarinom, kaduljom i oguljenim česnjakom pa ga postepeno zagrijavajte do oko 90°C. Ohladite i na jako ugrijanome ulju u tavi brzo i jako popržite narezane paprike. Zalijte ih s obje vrste octa, zatim paprike i ocat rasporedite u pripremljene staklenke. Dopunite ih mlakim uljem i odmah zatvorite.
 

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)