Fina povrtna juhica

recepti_bez_slike
1 mrkva izrezana na kockice ili listiće ½ manje glavice luka izrezanog na kockice 1 žlica nasjeckanog peršina 1 režanj češnjaka 1 žlica na kockice izrezanog korijena peršina 1 žlica na kockice izrezanog korijena celera ½  cvjetače ½ žlice ulja 1  žličica soli malo papra pstohvat vegete   Priprema Na ulje stavite izrezani luk,  popirjajte uz mješanje na laganijoj vatri oko 3-4 minute i zalijte s vodom (malo više od litre). Ubacite ostalo povrće, po ukusu (sastojci mogu varirati ovisno o tome koje povrće trenutno imate u frižideru) Ako želite da juha bude gušća, prije nego što ulijete vodu na mrkvu i luk dodajte žlicu oštrog brašna, promješajte i tek tada ulijte vodu. Kuhajte cca. pola sata pa poslužite toplo. Ako nemate svježeg povrća poslužiti može i zamrznuti grašak i mrkvica. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+774)
Idealna za proljetno čišćenje organizma.
Recepti HR - 4 - slika

Sastojci:

  • 1 mrkva izrezana na kockice ili listiće
  • ½ manje glavice luka izrezanog na kockice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica na kockice izrezanog korijena peršina
  • 1 žlica na kockice izrezanog korijena celera
  • ½  cvjetače
  • ½ žlice ulja
  • 1  žličica soli
  • malo papra
  • pstohvat vegete
     

Priprema

Na ulje stavite izrezani luk,  popirjajte uz mješanje na laganijoj vatri oko 3-4 minute i zalijte s vodom (malo više od litre). Ubacite ostalo povrće, po ukusu (sastojci mogu varirati ovisno o tome koje povrće trenutno imate u frižideru)

Ako želite da juha bude gušća, prije nego što ulijete vodu na mrkvu i luk dodajte žlicu oštrog brašna, promješajte i tek tada ulijte vodu.

Kuhajte cca. pola sata pa poslužite toplo.
Ako nemate svježeg povrća poslužiti može i zamrznuti grašak i mrkvica.

Prosjek: 4 (+774)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)